Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Προσβάσιμη πόλη σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες

Όπως σε όλους τους δήμους, έτσι και στον δικό μας δεν είναι όλα ανθηρώς καμωμένα.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στην δυσκολία κίνησης που υπάρχει για αρκετούς συνδημότες μας.

Η δημιουργία ενός γραφείου καταγραφής προβλημάτων με ομάδα που θα καταγράφει τα “αγκάθια” της καθημερινότητας προσπαθώντας να βρίσκει λύσεις με σκοπό την καταπολέμηση της έλλειψης προσβασιμότητας είναι σε πρώτο πλάνο, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να απολαμβάνουν όλες τις υποδομές, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Να κάνουμε όλη την πόλη μας, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, προσβάσιμη και φιλική για τους πολίτες που έχουν (μόνιμα ή προσωρινά) κινητικά προβλήματα: ΑμεΑ, γονείς που σπρώχνουν καροτσάκια, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά, κάθε άνθρωπος που αναρρώνει από τραυματισμό κι έχει περιορισμούς στην κίνησή του, κάθε άνθρωπος που απλά είναι φορτωμένος με σακούλες και ψώνια να έχει ευχέρεια κίνησης. Αν το καλοσκεφθούμε, η πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Είναι ένας στόχος φιλόδοξος, που απαιτεί δουλειά, υποδομές, παιδεία (π.χ. σεβασμός των οδηγών στις ράμπες ΑμεΑ), ωστόσο είναι ταυτόχρονα και βασική μας υποχρέωση, εάν θέλουμε να αποτελούμε πολιτισμένη κοινωνία, με σεβασμό σε κάθε άνθρωπο και στην ποιότητα της ζωής του!

Με ράμπες ΑμεΑ σε όλα τα πεζοδρόμια, υπερυψωμένος πεζοδιαβάσεις γύρω από όλα τα σχολεία, επισκευές όπου είναι απαραίτητες.

Κοντολογίς, διατήρηση της φυσιογνωμίας του Δήμου ως αστικής περιοχής, ασφάλεια του πολίτη, πράσινο, καθαριότητα, υποδομές, βιώσιμος και προσβάσιμος Δήμος, πολιτισμός, άνετη κυκλοφορία και συμπεριληπτικότητα.

keyboard_arrow_up