Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Κομβικό ζήτημα η ασφάλεια στους δρόμους

Η οδική ασφάλεια και η άνετη καθημερινή κυκλοφορία των πολιτών είναι από τους πρώτους τομείς που πρέπει να απασχολούν κάθε δημοτική αρχή.

Σε πρώτη προτεραιότητα στο Παλαιό Φάληρο πρέπει να μπει ο καθαρισμός όλων των πεζοδρομίων από πινακίδες που δεν λειτουργούν και αντικατάσταση όσων χρειάζεται.

Υπάρχει σύμπτυξη πολλών πινακίδων κ.ο.κ σε ένα στύλο που σημαίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό απελευθέρωσης πεζοδρομίων και έσοδα στον Δήμο από την ανακύκλωση αυτών και όσων μη χρήσιμων αντικειμένων υπάρχουν στα πεζοδρόμια.

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος ο καθαρισμός σε όλες τις διασταυρώσεις από εμπόδια που απειλούν την εμπλοκή των χρηστών των οδών σε ατύχημα (οδηγοί , ανυποψίαστοι πεζοί, μαθητές, ΑμεΑ, γονείς). Συνεπώς καθαρίζουμε δέντρα, μεταφέρουμε κάδους που εμποδίζουν ορατότητες/κάτοπτρα ορατότητας (χωρίς σωστές ρυθμίσεις και βρώμικα).

Χρειάζεται να γίνουν διαγραμμίσεις και διαβάσεις πεζών σε εμπορικούς δρόμους με αυξημένη κίνηση πεζών κι επαναπροσδιορισμός όσων ήδη υπάρχουν (λάθος σε αρκετά σημεία), χρειάζονται διαβάσεις πεζών σε όλα τα σχολεία όπου-άγνωστο γιατί-σταμάτησαν να φρεσκάρονται από το 2019 και μετά.

Επιβάλλεται επαναπροσδιορισμός της δημοτικής συγκοινωνίας με νέα και πιο συχνά δρομολόγια με ένα πιο καθαρό και ανθρώπινο όχημα και κυρίως ασφαλές με ικανούς οδηγούς.

Να γίνεται ενημέρωση καταστηματαρχών, λαϊκής αγοράς για καθημερινές σφοδρές συγκρούσεις και τη συνεχή πελατειακή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κυρίως πεζών και την έκθεση αυτών σε πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα, π.χ τις Παρασκευές όλα τα φορτηγά της λαϊκής κλείνουν τις διασταυρώσεις , ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, σπάνε πλάκες και ρολόγια ΕΥΔΑΠ. Καφέ, βενζινάδικα, εστιατόρια fast food έχουν κάνει και αυθαίρετη διαγράμμιση στάθμευσης. Να γίνεται συχνή σύσταση από αρμοδίους.

Ενημέρωση διαρκείας από τα μέσα ενημέρωσης του Δήμου για ασφαλή χρήση οδών και οδοστρωμάτων κυρίως σε μαθητές και πεζούς όπως και για ασφαλή οδήγηση (κράνος-ζώνη κλπ).

Άμεση βελτίωση οδοστρωμάτων σε κύριους άξονες του δήμου (κίνδυνος από πτώση δικυκλιστών και ταλαιπωρία από φθορά άλλων οχημάτων).

*Τρίγωνο ΠΑΜΦΥΛΙΑΣ, ΟΔΟΜΑΧΗΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ, συχνές, σφοδρές συγκρούσεις.

Κατασκευή "έξυπνης πλατείας" για μείωση ταχύτητας.

keyboard_arrow_up