Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Η ασφάλεια στο υποσυνείδητο του πολίτη

Σήμερα παρότι οι δήμοι αποτελούν τον παρία του ιατρικού συστήματος, η δική μου φιλοδοξία είναι να περάσουμε στο υποσυνείδητο του δημότη την ασφάλεια όσο βρίσκεται και περπατά στον Δήμο του. 

Η φιλοδοξία της παράταξής μας για σύσταση Δημοτικών Υγειονομικών Σταθμών είναι άκρως ενδιαφέρουσα. 

Δική μου πρόταση είναι ο Δήμος να έχει μια ομάδα άμεσης παρέμβασης, με την ύπαρξη ενός “τοπικού στόλου ΕΚΑΒ”. Να στελεχωθεί η πόλη με 2-3 ασθενοφόρα στην επικράτεια της όπου θα αντιμετωπίζουν περιστατικά στον Δήμο (ή & στους γείτονες).

Θα ήταν στην σωστή κατεύθυνση να υπήρχε “σύνδεση” με το ΕΚΑΒ, μέσω 3ψήφιου νούμερου όπου θα γινόταν διακομιδές στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το κόστος απόκτησης των νοσοκομειακών αυτοκινήτων είναι εφικτό να καλυφθεί από δωρεές, χορηγίες, ίσως και μέσα από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα ζητήματα υγείας και αλληλεγγύης, η πρόταση μου αφορά την ύπαρξη ενός επίσημου δικτύου εθελοντών που θα περνούν από συνεχή εκπαίδευση συνεχή.

-Δημιουργία ιστοσελίδας των ΚΑΠΗ για πρόσβαση σε ενημέρωση και τριψήφιο νούμερο για την άμεση χορήγηση πρώτων βοηθειών σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

keyboard_arrow_up