Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Δημιουργία κέντρου απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών

Ο Δήμος μας θα μπορούσε να μεριμνήσει στην δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. 

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά και ευχάριστα τον ελεύθερο τους χρόνο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό.

Θα ορίζεται χρονική περίοδος που θα έχει το δικό της θέμα κι έτσι τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα συνδυάζουν δημιουργική απασχόληση με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρι που θα βασίζεται στην εκπαίδευση της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling), στο θεατρικό παιχνίδι, στην ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, στην ζωγραφική, στην προβολή παιδικών ταινιών, εμπλουτίζοντας τις επιλογές για την εποικοδομητική/διασκεδαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών της πόλης. 

Όλα αυτά με εκπαιδευτικές δράσεις που θα προάγουν τη δημιουργία και την ελευθερία της έκφρασης.

Θα ήταν ,επίσης, προς την σωστή κατεύθυνση η δημιουργία ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά. 

Πολλές χώρες το έχουν καθιερώσει από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα, έχοντας θέσει σαν κύριο στόχο την ενημέρωση των νεότερων και πλέον ευπαθών χρηστών του οδικού δικτύου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά, συμβάλλοντας στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Εμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει την διασκεδασή τους μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.

Τέλος, η ανακαίνιση των παιδικών χαρών του δήμου μας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο μυαλό μου.

keyboard_arrow_up