Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

"...Στο κομμάτι του αθλητισμού εκτός από τις εργασίες συντήρησης που χρειάζονται οι χώροι που στεγάζουν σπορ και αθλούμενους καλό θα ήταν να εξεταστεί η ανάπτυξη κι άλλων αθλημάτων"

Επιχειρείν, φιλοζωϊκά αισθήματα, άνοιγμα στη νεολαία και...πολεμικές τέχνες
  • 03 Μάι 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Λεωνίδας Κόττης
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Παράταξη
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Κόττης, καταθέτει τις δικές του προτάσεις για το επιχειρείν, τους τρόπους που η πόλη θα κρατήσει τη νεολαία εντός των τειχών της, αναφέρεται σε πολεμικές τέχνες (!) και για ανάπτυξη φιλοζωϊκών αισθημάτων από τις «μικρές» τάξεις των σχολείων. Ακολουθεί το κείμενό του:  

Στο κομμάτι του αθλητισμού εκτός από τις εργασίες συντήρησης που χρειάζονται οι χώροι που στεγάζουν σπορ και αθλούμενους καλό θα ήταν να εξεταστεί η ανάπτυξη κι άλλων αθλημάτων.

Π.χ μια πολεμική τέχνη -η οποία δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό- ονομάζεται Νιντζούτσου (Ninjutsu) και τη χρησιμοποιούσαν οι νίντζα (shinobi) στην αρχαία Ιαπωνία -βοηθά στην πνευματική ανάπτυξη κάθε μαθητή! 

Η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη έχει το δικό της χώρο (dojo) στο Μαρούσι και δραστηριοποιείται εθελοντικά -κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και παρότρυνσης - στο ΔΑΚ του Παλαιού Φαλήρου. Στόχος να προσελκύσει κόσμο ώστε να ανοίξει και στον δήμο μας ανάλογο γυμναστήριο ή να παραχωρηθεί κάποιος χώρος από το δήμο στον οποίο θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα, με  πολύ μικρό αντίτιμο για τους δημότες μας.

Επιπλέον η ποδοσφαιρική ομάδα του Παλαιού Φαλήρου που στόχο έχει την άνοδο στην Γ εθνική κατηγορία καλό θα ήταν να είχε την συμπαράσταση του δήμου και κάποιων επιφανών επιχειρηματιών της περιοχής, ώστε με μια μικρή χρηματική υποστήριξη να πετύχει τον σκοπό της.

Φιλοζωϊκή εταιρεία

Στο κτήμα όπου στεγάζεται το καταφύγιο, ο χώρος έχει περιοριστεί στο 1/3 πασιφανές ότι το μέρος για τα αδέσποτα έχει περιοριστεί. Καλό θα ήταν να υπάρξει συνεργασία με νηπιαγωγεία και δημοτικά για να αποκτήσουν τα παιδιά από τα μικράτα τους αγάπη για τα τετράποδα.

Στο μέτρο του εφικτού θα ήταν ευχής έργον να αναλαμβάνουν οικογένειες, είτε κάποιος ατομικά την κάλυψη των εξόδων ώστε να ζήσει αξιοπρεπώς το αδέσποτο της επιλογής, δίχως να είναι αναγκαία η παραμονή του ζώου σε διαμέρισμα. Επιπλέον θα ήταν ιδανική η συνεργασία με ανθρώπους του δήμου για την καθαριότητα της φιλοζωϊκής ή για παραχώρηση αυτοκινήτου στην τελευταία.   

Επιχειρήσεις

Πρέπει να δοθούν κίνητρα και διευκολύνσεις σε νέους επιχειρηματίες (ειδικότερα αν αυτοί τυγχάνουν και δημότες μας) ώστε να επενδύσουν στο Παλαιό Φάληρο. Θα πρέπει ο δήμος να κάνει κάποιες ημερίδες που θα αφορούν το επιχειρείν στην πόλη και θα δείχνουν τι είδους επιχειρήσεις χρειάζονται, αναλόγως τις ανάγκες της αγοράς.

Δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ

Εκμετάλλευση της πλατείας στο Φλοίσβο και δημιουργία κάποιου νυχτερινού κέντρου που θα προσελκύει την νεολαία του Φαλήρου αλλά κι άλλων περιοχών