Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

...Η δημιουργία μιας υπηρεσίας κέντρου εκπαίδευσης εντός του δημαρχείου, νεοφυών επιχειρήσεων καινοτόμων ιδεών, θα έδινε καινούργιο ενδιαφέρον στην καθημερινότητα της πόλης.

Τα πλεονεκτήματα που φέρνει στο Παλαιό Φάληρο η Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
  • 03 Μάι 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Γιάννης Σιγάλας
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Οικονομική Διαχείριση
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Σιγάλας, στρέφει το βλέμμα του στη Νέα Οικονομία, αναλύοντας πως η νεοφυής επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει νέα πνοή και όραμα στο Δήμο. Ακολουθεί το κείμενό του:  

Η Δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Αποτελεί μια κίνηση με όραμα, πρωτοποριακή, που χαρίζει ανάσες στην τοπική οικονομία φτιάχνοντας νέες θέσεις εργασίας.    

Η δημιουργία μιας υπηρεσίας κέντρου εκπαίδευσης εντός του δημαρχείου, νεοφυών επιχειρήσεων καινοτόμων ιδεών, θα έδινε καινούργιο ενδιαφέρον στην καθημερινότητα της πόλης.

Μέχρι τώρα το πρόγραμμα αυτό που έχει σχέση με καινοτόμες ιδέες το δουλεύουν από πλευράς δήμων, αυτός της Βάρης και της Κηφισιάς. Υπάρχουν κι άλλες «θερμοκοιτίδες» όπως η Eurobank, η Cosmote, το Ίδρυμα Νιάρχος, του Ε.Β.Ε.Α και άλλες.

Καταπληκτικά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα αυτών των υπηρεσιών είναι καταπληκτικά. Οι επιχειρήσεις βγαίνουν στην εμπορική παραγωγή και κάνουν άμεσες δημιουργίες και το βασικότερο δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα σε όλα αυτά είναι ότι ο Φαληριώτης κι η Φαληριώτισσα μένουν στην πόλη τους.

Οργανόγραμμα

Το οργανόγραμμα μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι απλό: Στο κέντρο καινοτόμων ιδεών γίνεται ηλεκτρονικά η κατάθεση της μελέτης όπου πάντα ηλεκτρονικά γίνεται και η αξιολόγηση. Εάν είναι θετική, επιτροπή συμβούλων καλεί σε συνέντευξη την ομάδα όπου και γίνεται η παρουσίαση της μελέτης και γίνονται ερωτήσεις.

Οι ομάδες παραμένουν εντός του κέντρου για έξι μήνες όπου γίνονται και συναντήσεις με συμβούλους στην πορεία της παραμονής τους. Οι ομάδες μετά από αυτό το πρόγραμμα βγαίνουν στο ελεύθερο εμπόριο. Εάν χρειαστ3εί κάποια ομάδα χρηματοδότηση υπάρχουν κι οι επιχειρηματικοί «άγγελοι».

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα αυτής της εκπαίδευσης είναι:

-Δημιουργία επιχειρήσεων

-Θέσεις εργασίας και μείωση ανεργίας

-Ανάπτυξη

Το μόνο εμπόδιο των ανωτέρω, είναι το υψηλό ΦΠΑ.