Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

...Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τους προβληματισμούς τους (ειδικά τους θερινούς μήνες) για την καθαριότητα του ρέματος της Πικροδάφνης. Αποτελεί μείζον θέμα το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης, για λόγους περιβαλλοντολογικής προστασίας.

Πολιτιστικό κέντρο και λύσεις για τα προβλήματα Κοψαχείλας, ρέματος Πικροδάφνης
  • 03 Μάι 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Σοφία Ευθαλιτσίδου
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Παράταξη
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Σοφία Ευθαλιτσίδου, αγωνιά για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του Παλαιού Φαλήρου και καταθέτει τις δικές της απόψεις για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία της Κοψαχείλας, για το ρέμα της Πικροδάφνης, την ανάδειξη της περιοχής του Μπάτη αλλά και γενικώς της πόλης ως τουριστικού προορισμού. Ακολουθεί το κείμενό της:   

Το Παλαιό Φάληρο αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, μα δεν υπάρχει ζήτημα το οποίο να μην έχει λύσεις. Προσωπικά με απασχολεί αρκετά η βελτίωση των συνθηκών στις σχολικές εγκαταστάσεις της Κοψαχείλας. Τι θα πρότεινα;

-Ξεκίνημα με την ΑΜΕΣΗ τακτοποίηση της υγρασίας με ειδικές μονώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Στεγανοποίηση των τζαμιών, τα οποία μπάζουν νερά.

-Προστασία, καθαριότητα κ υγιεινή διατροφή στα κυλικεία, με αυξημένους και τακτικούς ελέγχους.

-Προστασία των μαθητών με αστυνομική παρακολούθηση της γύρω περιοχής, καθώς γνωρίζουμε την αύξηση της εγκληματικότητας σχετικά με την περιοχή, που τυγχάνει να είναι σχεδόν ερημική. 

Ρέμα Πικροδάφνης

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τους προβληματισμούς τους (ειδικά τους θερινούς μήνες) για την καθαριότητα του ρέματος της Πικροδάφνης. 

Αποτελεί μείζον θέμα το οποίο  χρήζει άμεσης επίλυσης, για λόγους περιβαλλοντολογικής προστασίας. Ο βιολογικός καθαρισμός της γύρω περιοχής, η συστηματική απολύμανση είναι λύσεις που μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Μας απασχολεί ως σκέψη η δημιουργία σκαλοπατιών σε όλο το μήκος των δύο πλευρών στις όχθες του ρέματος, γέφυρες ασφαλείας όπου θα τέμνουν τις δύο όχθες για την διάβαση των πεζών, καθώς και τόπο συγκέντρωσής τους σε μορφή πάρκου, με παγκάκια.

Μπάτης

Είναι εφικτή η ανάδειξη της περιοχής του Μπάτη; Φυσικά, αρκεί να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις: Ξεκινάμε με τον τακτικό βιολογικό καθαρισμό των νερών.

Στα υπόψη μας είναι η φύλαξη της ακτής με ναυαγοσώστη, δημιουργία καντινών  διατροφής υψηλής διακοσμητικής αντίληψης και διατροφικής αξίας, η δημιουργία ομίλου με διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες, διαμόρφωση χώρου για βραδινή διασκέδαση, παιδότοπου με υψηλά στάνταρ προστασίας των παιδιών με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τουριστική ανάδειξη

Η πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της πόλης μας θα φέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους.

Με επισκευή, ωραιοποίηση και χρησιμοποίηση του κτιρίου στο Φλοίσβο , "ΘΕΑΤΡΟ", προκειμένου να συντελούνται εκδηλώσεις, καλλιτεχνικού χαρακτήρα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτό τον τρόπο η πόλη θα γίνει σημείο αναφοράς στον τουρισμό, ενώ το μέρος θα έχει κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα το επισκέπτονται σχολεία με μαθητές από όλη τη χώρα, ακόμα και παιδιά από το εξωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο το μέρος ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.

Στην Πλατεία Φλοίσβου μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο "στέκι" διασκέδασης με έμφαση στο Ελληνικό στοιχείο, τύπου ALL GREEK γεύσεις, αγορά προϊόντων καθώς και ένδυσης. Δημιουργίας δηλαδή μίας ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΘΕΑΤΡΟ".

Μας απασχολεί επιπλέον η δημιουργία ποδηλατοδρομίου στο πάρκο Π.Φαλήρου, διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας μαθητών από σχολεία της περιοχής και όχι μόνο.