Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

"Άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις στο ΔΑΚ και στο Ρέστειο Αθλητικό Κέντρο με σκοπό την ουσιαστική ασφάλεια των πολιτών, την ελεγχόμενη πρόσβαση σε αυτό από όλους, την δημιουργία χώρων για ανάπτυξη και άλλων αθλημάτων"...

"Να δοθούν ευκαιρίες στον κόσμο να έρθει σε επαφή με σπορ, τέχνες, σύγχρονες μεθόδους επιστήμης"
  • 15 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Γιώργος Χατζηγεωργίου
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Αθλητισμός
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Χατζηγεωργίου, κάνει τις προτάσεις του για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό του Παλαιού Φαλήρου, φιλοδοξώντας η πόλη να δώσει ευκαιρίες στους δημότες της να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, τις τέχνες, τις σύγχρονες μεθόδους επιστήμης αλλά και νέες τεχνολογίες. Ακολουθεί το κείμενό του:

Οι προτάσεις μου είναι οι ακόλουθες:  

-IΔΡΥΣΗ Ο.Ν.Α. : Αποστολή του να προσεγγίσει μέσα από δράσεις πολιτισμού και άθλησης, εκπαίδευσης και δημιουργίας πολίτες κάθε ηλικίας δίνοντάς τους την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, τις τέχνες, τις σύγχρονες μεθόδους επιστήμης αλλά και νέες τεχνολογίες. Αυτό φυσικά απαιτεί την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δομών του δήμου μας με στελέχωσή τους από εξειδικευμένους και έμπειρους πολίτες από το ευρύ φάσμα του αθλητισμού και πολιτισμού.

-Αξιοποίηση όλων των δημοτικών χώρων του Παλαιού Φαλήρου με σκοπό την ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων άθλησης και πολιτισμού που θα απευθύνονται σε όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. ( άτομα τρίτης ηλικίας, ΑΜΕΑ)

-Στα πλαίσια της παραπάνω αξιοποίησης εντάσσεται και η εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου του δήμου μας πάνω στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές που θα αναδεικνύουν αθλήματα λιγότερο διαδεδομένα στο ευρύ κοινό που είναι όμως ενταγμένα στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Εδώ ερχόμαστε να αξιοποιήσουμε το παλιό λιμανάκι των ψαράδων με την δημιουργία βιοκλιματικού κολυμβητηρίου στο επίπεδο της θάλασσας στις περιφερειακές εγκαταστάσεις του οποίου θα δημιουργηθούν χώροι ανάπτυξης και άλλων ναυταθλητικών δραστηριοτήτων όπως κωπηλασία, θαλάσσιο καγιάκ, κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, kite surf κλπ.

ΔΑΚ και Ρέστειο

-Άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις στο ΔΑΚ και στο Ρέστειο Αθλητικό Κέντρο με σκοπό την ουσιαστική ασφάλεια των πολιτών, την ελεγχόμενη πρόσβαση σε αυτό από όλους, την δημιουργία χώρων για ανάπτυξη και άλλων αθλημάτων που δεν εντάσσονται στις δραστηριότητες των υπαρχόντων σωματείων όπως τοξοβολία, σκοποβολή, πάλη, πυγμαχία, άρση βαρών.

-Θέσπιση ταυτότητας αθλητισμού και πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του δήμου μας και όχι μόνο, που επιθυμούν την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες πολιτισμού και άθλησης αλλά και χρήση των εγκαταστάσεων μας με σκοπό πρωτίστως τον έλεγχο προσβασιμότητας και δεύτερον την δημιουργία εσόδων για τον δήμο μας.

-Άνοιγμα των σχολικών δομών του δήμου μας πέρα του ωραρίου λειτουργίας τους, με σκοπό την απασχόληση των παιδιών των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας, δωρεάν με δραστηριότητες αθλητισμού και πολιτισμού.