Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

«Μια πόλη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της, πρέπει να θεωρεί ως βασική αρχή την ανάπτυξή της στον τομέα του πολιτισμού».

Είναι απολύτως απαραίτητα τα πνευματικά υλικά για την ανάπτυξη μιας πόλης
  • 12 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Ιωάννα Θεοδωρακάκη
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Πολιτισμός
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος , Ιωάννα Θεοδωρακάκη, αναφέρεται στη μεγάλη σημασία του πολιτιστικού τομέα για την ευημερία των πολιτών μιας πόλης και τα πλάνα της Παράταξης ώστε το Παλαιό Φάληρο να γίνει σημείο αναφοράς στο συγκεκριμένο τομέα. Ακολουθεί το κείμενό της:

Μια κοινωνία για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, εκτός από τα υλικά αγαθά, χρειάζεται και τα πνευματικά. Βασικός πυλώνας μιας κοινωνίας που θέλει να είναι σε συνεχή εξέλιξη, είναι ο πολιτιστικός τομέας της.

Μια πόλη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της, πρέπει να θεωρεί ως βασική αρχή την ανάπτυξή της στον τομέα του πολιτισμού.

Η Δημοτική μας παράταξη θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα αυτό και κυρίως στα πολιτιστικά δρώμενα για τα παιδιά των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου. Θα δώσουμε έμφαση σε παιδικές θεατρικές εκδηλώσεις, με ποιοτικές παραστάσεις που θα μεταφέρουν σημαντικά και σύγχρονα μηνύματα στα παιδιά μας. Επίσης θα πραγματοποιούνται διαδραστικές εκδηλώσεις, στις οποίες τα παιδιά θα συμμετέχουν και δεν θα είναι απλοί θεατές.

Στόχος μας είναι, να οδηγήσουμε τα παιδιά στο να συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε, όπως παιδικές θεματικές εκθέσεις με έργα μαθητών, νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου. Σκοπός μας είναι, μέσα από αυτές τις θεματικές δράσεις, να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, για το περιβάλλον, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης.

Ενήλικες

Για τους ενήλικες ο συνδυασμός μας έχει σχεδιάσει σειρά πολιτιστικών δράσεων, όπως καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που δεν θα ακολουθούν μόνο τις εμπορικές τάσεις της εποχής.

Θα υποστηρίξουμε και θα ενεργοποιήσουμε τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε να δραστηριοποιηθούν με την σειρά τους σε καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία θα υποστηριχθούν άμεσα από το δήμο.

Παραστάσεις

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στο ετήσιο πρόγραμμα θα πρέπει να επιλέγονται με γνώμονα την ποιότητα και τον σεβασμό στο θεατή.

Ακόμη και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων, θα πρέπει να επιλέγονται με γνώμονα την ποιοτική διασκέδαση, τόσο για το λαϊκό πρόγραμμα, όσο και για το έντεχνο και παραδοσιακό. Εμείς θα υποστηρίξουμε επίσης την κλασική μουσική, γιατί θεωρούμε πως είναι απαραίτητο συστατικό για τη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Εξ’ άλλου είναι γνωστές οι ευεργετικές της ιδιότητες στην ανθρώπινη ψυχική υγεία και συμπεριφορά.

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη μας θα αξιοποιηθεί με δράσεις που θα γίνονται, ώστε να καταστεί ενεργό σημείο πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους. Θα δοθούν κίνητρα, κυρίως στους νέους, ώστε να την επισκέπτονται συχνότερα. Θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη δανειστική μας βιβλιοθήκη, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους νέους στο να την επισκέπτονται.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμπεριλαμβάνονται οι επισκέψεις επωνύμων, που θα διαβάζουν για μικρούς και μεγάλους, μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης. Όπως για παράδειγμα η ανάγνωση αποσπασμάτων ενός βιβλίου, από δημοφιλή καλλιτέχνη, με τη συνοδεία μουσικής δωματίου.

Πρέπει να μεταμορφωθεί η βιβλιοθήκη μας, από χώρος ταξινόμησης παλαιών και νέων βιβλίων, σε ενεργό κύτταρο πολιτισμού, που θα έλκει τον κόσμο κάθε ηλικίας να την επισκεφθεί. Θα συμμετάσχουμε σε Ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα, ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων με άλλες χώρες, ώστε να έρθουν οι πολίτες μας σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών. Να γνωρίσουμε την κουλτούρα τους, τα ήθη και τα έθιμα τους, αλλά κι εκείνοι να γνωρίσουν τον τόπο μας, με τα δικά του ήθη, έθιμα και πολιτισμό.