Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

Το βασικό μου όραμα ειναι να καταφέρω να δημιουργήσω ένα Κέντρο Νεότητας, όπου η νέα γενιά των εφήβων του Δήμου μας, θα μπορουν να συναθροίζονται περνώντας δημιουργικά το χρόνο τους, συζητώντας τα προβλήματα του τόπου μας...

Οι προτάσεις της Στέλλας Καραχάλιου για κέντρο νεότητας, μαθητές, ΚΑΠΗ και αδέσποτα
  • 10 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Στέλλα Καραχάλιου
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Υπηρεσίες δήμου προς τον πολίτη
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Στέλλα Καραχάλιου, έχει τις δικές τις προτάσεις που αφορούν διαφορα θέματα λειτουργίας του Δήμου και τη βελτίωση της ζωής πολιτών αλλά και αδέσποτων ζώων. Ακολουθεί το κείμενό της:

Το βασικό μου όραμα ειναι να καταφέρω να δημιουργήσω ένα Κέντρο Νεότητας, όπου η νέα γενιά των εφήβων του Δήμου μας, θα μπορουν να συναθροίζονται περνώντας δημιουργικά το χρόνο τους, συζητώντας τα προβλήματα του τόπου μας, ανταλλάσοντας απόψεις και ιδέες, δημιουργώντας ομάδες με συγκεκριμένα αντικείμενα δράσης(καθαριοτητα, πολιτισμός,αλληλεγγύη, εκσυγχρονισμός δομών,αδέσποτα κλπ).

Κέντρο Νεότητας

Ενα χώρο που θα καταφέρει να ξεκολλήσει τα παιδιά μας από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και θα τους δώσει έναυσμα να γνωριστούν μεταξύ τους και να διαμορφώσουν από μικρή ηλικία αποψη και ενδιαφέρον για τα κοινά. Μια Δημοτική Αρχή Εφήβων δλδ, που θα δραστηριοποιείται παράλληλα με των ενηλίκων.

Στο χώρο αυτό θα μπορούν να αθλουνται(τραπέζια πινγκ πονγκ), να παίζουν σκάκι η επιτραπέζια, να βλεπουν ντοκυμαντέρ, να ενημερώνονται σχετικά με τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, να παρακολουθούν σεμινάρια για ολα τα θέματα που τους αφορουν (επαγγελματική κατεύθυνση, θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,ασφαλής χρήση του διαδικτύου,προβλήματα προσαρμογής στο σχολείο και την κοινωνία και πολλά άλλα).

Στόχος μου να δώσουμε την επιλογή στα παιδιά μας να βγουν από το σπίτι, να αφήσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ,να γινουν πολίτες που νοιάζονται τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για το τι συμβαίνει γύρω τους, να τα βοηθήσουμε να μάθουν να συνδιαλέγονται και να συνεργάζονται ακόμα κι αν εχουν διαφορετικες απόψεις, να γίνουν πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Μεταφορά μαθητών 

Με τις αλλαγές στα σχολεία, πολλοί μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο τους σε μακρινή απόσταση από το σπίτι τους με τα πόδια, λόγω της έλλειψης συγκοινωνίας και με ένα βαρύ φορτίο στις τσάντες τους. Ήδη για το 4ο Γυμνάσιο ο Δήμος παραχωρεί πούλμαν που μεταφέρει τα παιδια της περιοχής Παναγίτσας.Προτείνω αυτό το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλα Γυμνάσια, όπως το 5ο, το οποίο δεν εξυπηρετείται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να διαθέσει δλδ ο Δήμος πούλμαν για τα παιδιά που είναι σε απόσταση ανω των 500 μέτρων από το σχολείο.

ΚΑΠΗ

Να μην ξεχνάμε και τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας. Να εφαρμοστούν σε συνεργασία με ειδικούς προγράμματα απασχόλησης και ψυχαγωγίας που θα κανουν τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας, να νιώθουν δημιουργικοί και χρήσιμοι. Να βοηθήσουμε να δημιουργηθει ενας συναιτερισμός, με προιόντα που οι ίδιοι θα φτιάχνουν και θα πουλάνε, με σκοπό τα έσοδα να τα αξιοποιούν όπως οι ίδιοι αποφασίζουν.

Αδέσποτα

Όσον αφορά τα αδέσποτα θα πρότεινα να δοθούν κίνητρα αναδοχής υιοθεσίας μικρών ζώων, όπως η παροχή δωρεάν τροφής για ένα διάστημα, η στείρωση τους και ο εμβολιασμός τους σε συνεργασία με κτηνιάτρους του Δήμου και εταιρείες προιοντων για ζώα. Ενα ισχυρό κίνητρο για υιοθεσία αδέσποτου ζώου θα ήταν η παραχωρηση από το Δήμο κάρτας ελεύθερης πρόσβασης στις αθλητικες εγκαταστασεις του Δήμου.

Αυτό χρειάζεται εναν φορέα προστασίας των αδεσποτων πολύ οργανωμένο, που θα καταγράφει και θα τηρεί αρχείο όλων των αναδόχων και των ζώων που εχουν υιοθετηθεί, με πλήρη στοιχεία για το καθε ένα από αυτά (επανασύσταση και λειτουργία της 5μελους Επιτροπης για τα αδέσποτα, που ποτέ δεν λειτούργησε).

Να δοθεί ακόμα έμφαση στην τήρηση του κανονισμού για την υποχρέωση των ιδιοκτητών να συλλέγουν τα απορίμματα των ζώων τους από το δρόμο.