Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

...Ειδικά οι επαγγελματίες κοντά ή πάνω στις εμπορικές περιοχές (Αγίου Αλεξάνδρου, Ζησιμοπούλου, πλατεία Ντάβαρη) μας είπαν πως η απουσία εύκολου πάρκινγκ έχει άσχημα επακόλουθα μιας και δυσχεραίνει την διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης, κάτι που έχει άσχημο αντίκτυπο στο τζίρο τους.

Δημοτικό πάρκινγκ, καθαριότητα, παράνομη στάθμευση ζητούν βελτίωση στο Παλαιό Φάληρο...
  • 24 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η καθαριότητα, η αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικού πάρκινγκ κι η αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος-που έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία κυκλοφορίας-αποτελούν το νο1 πρόβλημα του Παλαιού Φαλήρου κρίνοντας από τις απαντήσεις που λάβαμε από 300 πολίτες στους οποίους υποβάλλαμε την ερώτηση «τι θα έκαναν αν γίνονταν δήμαρχοι για μια ημέρα».

Ειδικά οι επαγγελματίες κοντά ή πάνω στις εμπορικές περιοχές (Αγίου Αλεξάνδρου, Ζησιμοπούλου, πλατεία Ντάβαρη) μας είπαν πως η απουσία εύκολου πάρκινγκ έχει άσχημα επακόλουθα μιας και δυσχεραίνει την διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης, κάτι που έχει άσχημο αντίκτυπο στο τζίρο τους.

Τριάντα εφτά Παλαιοφαληριώτες ανέφεραν την αναγκαιότητα να βρεθεί χώρος στάθμευσης των Ι.Χ, άλλοι 20 μας ανέφεραν ως μάστιγα το παράνομο παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια ή κεντρικές αρτηρίες που μεγεθύνουν το πρόβλημα της κίνησης ΑμεΑ, ηλικιωμένων, γονιών με παιδικά καροτσάκια για να μην αναφέρουμε το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Kαθαριότητα

Από κει και πέρα, 49 ερωτηθέντες έδωσαν βάση στην καθαριότητα, λέγοντας πως μπορεί να γίνει καλύτερη δουλειά. Ειπώθηκε πως ειδικά το καλοκαίρι το ρέμα της Πικροδάφνης γίνεται βασίλειο εντόμων και μικροοργανισμών βλαβερών για την υγεία, ενώ πολλά ήταν τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν για κάδους που αργούν να αδειάσουν, φρεάτια που καθυστερούν να ξεβουλώσουν.

Η δημαρχία Χατζηδάκη που έφερε πολλά σημαντικά έργα στην πόλη έχει κάνει αρκετούς κατοίκους (32) να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους.

Πεζοδρόμια

Κατά τ΄ άλλα οι δημότες χαρακτηρίζουν άμεση ανάγκη να βελτιωθούν τα πεζοδρόμια τα οποία είναι κακοφτιαγμένα ή σπασμένα δυσκολεύοντας κυρίως τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια (14) που όσο κι αν λένε ότι ζουν σε δήμο ευλογημένο, έχουν το φόβο των λαθρομεταναστών και των τοξικομανών που έχουν αυξηθεί στην παραλιακή ζώνη, όπως λένε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να υπάρχει ανοδική τάση σε κλοπές και «άνοιγμα» σπιτιών.      

Νεολαία

Έντεκα πολίτες προβληματίζονται από το γεγονός ότι η νεολαία δεν τιμά με την παρουσία της τα μαγαζιά της περιοχής αλλά επιλέγει να διασκεδάσει αλλού, δέκα ζητούν να δοθεί προσοχή όχι μόνο στο παραλιακό Φάληρο αλλά και στις περιοχές που είναι ψηλότερα, εννιά χαρακτηρίζουν πρόβλημα την ανεξέλεγκτη κίνηση των τετράποδων στα πάρκα.       

Κίνηση και φωτισμός

Οκτώ χαρακτηρίζουν ανυπόφορη την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εφτά θα ήθελαν καλύτερο φωτισμό, πιο συχνά δρομολόγια λεωφορείων, μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες…

Έξι ερωτηθέντες θα ήθελαν να έβλεπαν περισσότερους τουρίστες στην πόλη τους και καλύτερες σχολικές υποδομές, ενώ λιγότεροι τόνισαν ότι θα επιθυμούσαν να βλέπουν πιο συχνά τους δημοτικούς άρχοντες να γυρίζουν την πόλη και να μιλάνε με τον κόσμο.