Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Οι πολίτες του δήμου για μια ακόμα φορά μας μίλησαν για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει στην αγαπημένη τους περιοχή...

"Κέντρο άνοιας, χώρος πάρκινγκ στο Μπάτη κι ο βραχνάς με τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης"
  • 22 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η ασφυξία που παρατηρείται από την έλλειψη πάρκινγκ στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, την Αγίου Αλεξάνδρου, προβληματίζει τους επαγγελματίες.

Κατά τα άλλα στην ερώτηση που απευθύναμε στον κόσμο, σχετικά με το τι θα έκανε αν γινόταν δήμαρχος για μια μέρα, η Κωνσταντίνα Χαριάτη (οικιακά) λέει πως θα κοίταζε να φτιάξει ένα κέντρο για τα άτομα με άνοια: «Ο κύριος Χατζηδάκης είχε πει κάποτε ότι θα φρόντιζε να βρει το  χώρο , αλλά με το πέρασμα των ετών εκείνη η υπόσχεση ξεχάστηκε».

Η Φωτεινή Μήνου κι ο κ.Λέων (αρνήθηκε να μας δώσει το επίθετό του) είχαν κάμποσα θέματα να θέσουν: «Το κακό είναι ότι βλέπουμε τους πολιτικούς και τους δημοτικούς άρχοντες στο δρόμο στο τέλος της θητείας τους. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα στην περιοχή που θα την αναβάθμιζαν. Π.χ ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί καταργήθηκε το πανηγύρι του Αγίου Αλεξάνδρου.

Ο ομώνυμος δρόμος έχει καταντήσει βραχνάς, θυμόμαστε παλιότερα πως κάθε ΣΚ έπρεπε να βγαίνουν οι υπάλληλοι του δήμου και να διορθώνουν τις ατέλειες. Χρειάζεται πάρκινγκ στην περιοχή, θα μπορούσε η Αρχή να κοιτάξει την περιοχή του Μπάτη για να φτιάξει κάτι που θα βόλευε τους επιχειρηματίες.

Τις προάλλες από το 1ο δημοτικό σχολείο έπεσαν οι τζαμαρίες, διαλύεται ο σοβάς και μάλιστα όλα αυτά σε καινούργιο οίκημα. Επίσης τι θα γίνει με το θέμα των ακατοίκητων που τα καλοκαίρια γίνονται καταφύγιο για εκατομμύρια μύγες και κουνούπια;»

Ο Σταμάτης Κουμαριάς (δάσκαλος) αναφέρεται στο ζήτημα του πάρκινγκ κι αναφέρει πως κατά τη γνώμη του το Κτήμα Ζησιμοπούλου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την πόλη.            

Ο Δήμος Μπούκης (συνταξιούχος) λέει ότι θα απαγόρευε το πάρκινγκ πάνω στα πεζοδρόμια, θα πρόσεχε όλο το δήμο κι όχι μόνο την παραλιακή ζώνη, θα μεριμνούσε να φτιάξει τα πεζοδρόμια ώστε να μην γίνονται ατυχήματα με κυριότερο θύμα τα άτομα της 3ης ηλικίας, άποψη που βρίσκει σύμφωνο και το Νίκο Καζαντζή (συνταξιούχος).

Οι κύριοι Γιώργος, Στέφανος και Μενέλαος (δεν ήθελαν να δώσουν τα επίθετά τους) που συχνάζουν στο ΚΑΠΗ πάνω από την πλατεία Ντάβαρη (Πανδρόσου 43) λένε πως οι πολιτικοί πρέπει να σκέφτονται το λαό συνεχώς κι όχι μόνο προεκλογικά.

Η Ευαγγελία Τσιχλάκη τα έχει με τους ιδιοκτήτες ζώων που τα αφήνουν να κάνουν την ανάγκη τους μέσα στα πάρκα, ενώ Φίλιππος Μιχαήλος (ιδ. υπάλληλος), Πάνος Βουγιούς (ιδ.υπάλληλος), Μαρία Ζάννη (δημ.υπάλληλος) επικεντρώνονται στην καθαριότητα, όπως και οι Γιώργος Ζησόπουλος (συνταξιούχος), Μαρία Χατζηκωνσταντίνου (οικιακά), Ασασία Χάνου (οικιακά), Παναγιώτα Ζήση (οικιακά), Καίτη Μπαναγού (οικιακά), Αλκης Δρίτσας (ιδ.υπάλληλος), Αλέξης Μαρμαράς (λογιστής), Ανδρέας Μόρφης (μαθηματικός), Αντωνία Γιαμάνογλου (συνταξιούχος), Γιώργος Αρνάτης (συνταξιούχος), Γιάννης Αρμενάκης (συνταξιούχος), Πάνος Φαλούκος (συνταξιούχος).   

Η Ευλαμπία Κατσαγεωργίου (συνταξιούχος) αναφέρει πως στους κάδους σκουπιδιών εναποθέτουν μπάζα: «Ένα χρόνο …λούζομαι αυτή την τακτική και παρά τα παράπονα που έχω εκφράσει, ουδείς συγκινείται».

Ο Στράτος Μπραχάμης (συνταξιούχος) λέει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου είναι ο Αλέξης Τσίπρας (!) κι ο ζαχαροπλάστης Χρήστος Λεμουντζόγλου θεωρεί πως κάτι πρέπει να γίνει με το πάρκινγκ στην Αγίου Αλεξάνδρου μιας και τονίζει πως με τις παρούσες συνθήκες η αγορά αδυνατεί ν’ «αναπνεύσει».