Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Η αργοπορία της συγκοινωνίας, η κατάσταση των πάρκων και ο ελλιπής φωτισμός είναι τα μεγάλα "αγκάθια" στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας...

«Θέλουμε να έχουμε τακτικότερη συγκοινωνία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας»
  • 10 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Έκκληση στο δήμο να πιέσει καταστάσεις ώστε η Αγία Βαρβάρα να εξυπηρετείται τακτικότερα από τις δημόσιες συγκοινωνίες απευθύνουν οι κάτοικοι κι οι επαγγελματίες της περιοχής. Οι τελευταίοι κλήθηκαν να μας απαντήσουν ποιο θα ήταν το πρώτο τους μέλημα αν γίνονταν δήμαρχοι.

Η Πελαγία Θρασά (συνταξιούχος), ο Κώστας Θεοχωρίδης (συνταξιούχος), η Χρυσούλα Μπράτη (οικιακά), η Γεωργία Αποσκίτη (ιδ.υπάλληλος), το ζεύγος Γαλέου (Αντώνης και Ελένη), οι συνταξιούχοι Διαμαντής Θανόπουλος, Θανάσης Σκαμαγκούλης, η αισθητικός, Ανιέζα Κόντρα αναφέρουν πως υπάρχουν φορές που περιμένουν πάνω από 30 λεπτά λεωφορείο να περάσει, εξέλιξη  άσχημη για άτομα 3ης ηλικίας αλλά και τους επαγγελματίες που βλέπουν το τζίρο τους να μην παίρνει την ανιούσα λόγω δυσκολίας στην πρόσβαση.

Η Μαρία Μανούρη και η Ελένη Σκουλαδίκου (νοικοκυρές), θα ήθελαν καλύτερα περιφραγμένες παιδικές χαρές ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των παιδιών, ίδια άποψη έχουν κι από το κατάστημα τζαμιών Μπαμπάνος.

Η Λεμονιά Τζώρτζη (έμπορος) στέκεται στον ανεπαρκή φωτισμό στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας (την ίδια άποψη έχουν Μαρία Παπίλια και Κωνσταντίνα Τηνιακού), υπογραμμίζοντας πως τον χειμώνα στην περιοχή δεν βρίσκεις άνθρωπο με το που αρχίζει και σουρουπώνει!

Η Φιλομένα Γκόντφρεϊ (συνταξιούχος) χαρακτηρίζει μεγάλο πρόβλημα τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την παραλιακή πλευρά και σιγά-σιγά «ανεβαίνουν προς το πάνω Φάληρο», ενώ ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος (συνταξιούχος) ελπίζει ο νέος δήμαρχος να προέρχεται από τη Ν.Δ «για να συνεχίσει το έργο Χατζηδάκη, του καλύτερου δημάρχου που είχε ποτέ η πόλη».

Η Σοφία Ιωσηφίδου (συνταξιούχος) βγάζει κι αυτή το καπέλο στον τέως δήμαρχο, λέγοντας πως αφήνει σημαντικό έργο πίσω του. Ο Κώστας Κουτσουβέλης διαφωνεί υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Χατζηδάκης δούλεψε περισσότερο τη «βιτρίνα» (παραλιακή ζώνη) αφήνοντας τις άλλες περιοχές με το παράπονο.   

Κατίνα Ρασούλη (εκπαιδευτικός), Θωμαή Λαϊνη (γυμνάστρια) λένε ότι υπάρχει έλλειψη από ράμπες ΑμεΑ, ενώ η Αννα Νεντή (δημ.υπάλληλος) τονίζει πως πρέπει να γίνουν έργα ανάπλασης  στην κεντρική πλατεία.

Δέσποινα Χατζηζαχαρίου και Ειρήνη Βουγιούκα (συνταξιούχοι )δεν θέλουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά να μιλούν με τους πολίτες μόνο όποτε πλησιάζουν εκλογές, κατά τα άλλα ισχυρίζονται πως θέλουν τους γιατρούς τους να έρχονται στο ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας το πρωί και όχι το απομεσήμερο αλλά και να υπάρξει λύση στο θέμα της δυσοσμίας του κοντινού ρέματος και των κάδων απορριμμάτων. Η Αννα Βάγια (μαθηματικός), προσθέτει πως το καλοκαίρι η μυρωδιά του ρέματος είναι πολύ δυσάρεστη.

Ο Γιώργος Βάγιος (ελεύθερος επαγγελματίας) λέει ότι θα προτιμούσε να υπάρχει περισσότερη κίνηση και καταστήματα  στην αγορά και ο Ηλίας Χάννα (πρατηριούχος ποτών) τα βάζει με τη νοοτροπία του κόσμου: «Πάμε στα πάρκα και τα βλέπουμε γεμάτα από περιττώματα σκυλιών. Είναι, όμως, δυνατόν να τα βάλουμε με τα ζώα κι όχι με τους ιδιοκτήτες τους; Εκτός από αυτό κάτι πρέπει να γίνει με την σηματοδότηση γιατί τα βράδια τρέχουν όλοι με τα αμάξια τους λες και βρίσκονται στην…Αττική οδό».

«Η παραλιακή οδός είναι σίγουρα πιο περιποιημένη, αν κι η αλήθεια είναι πως η περιοχή από Εδέμ μέχρι Θέατρο μου φαίνεται παρατημένη», αναφέρει ο Στάθης Κάνταρος (ηλεκτρονικός).

Αγγελος Γεωργόπουλος (ζαχαροπλάστης) Παύλος Νίκας (υδραυλικός), Ρένα Σπέρτου (ιδ.υπάλληλος), Στέλλα Μπάκη (ιδ.υπάλληλος) Κώστας Σκάρλας (ιδ.υπάλληλος), δεν βρίσκουν σημαντικά προβλήματα στο δήμο, ενώ η Βασιλική Κουτσουπέλη (ζαχαροπλάστης), λέει πως θα υποστήριζε πιο δυναμικά τα μαγαζιά της περιοχής πιέζοντας ώστε τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων να γίνονται σε πιο συχνά χρονικά διαστήματα.