Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Η πλειοψηφία εξ αυτών που κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θα ήταν η πρώτη τους προτεραιότητα αν γίνονταν δήμαρχοι για 24 ώρες υποστήριξαν πως επιθυμούν να αντιμετωπίζονται όπως όσοι μένουν στη “βιτρίνα” της πόλης, κοντά στη παραλιακή ζώνη.

“Στην πλατεία Ντάβαρη δεν αντιμετωπιζόμαστε όπως οι πολίτες του κεντρικού Π.Φαλήρου”
  • 08 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Παράπονα για την αντιμετώπισή τους από το Δήμο εξέφρασαν οι επαγγελματίες κι οι πολίτες του Παλαιού Φαλήρου που δραστηριοποιούνται ή μένουν πέριξ της πλατείας Ντάβαρη. Η πλειοψηφία εξ αυτών που κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θα ήταν η πρώτη τους προτεραιότητα αν γίνονταν δήμαρχοι για 24 ώρες υποστήριξαν πως επιθυμούν να αντιμετωπίζονται όπως όσοι μένουν στη “βιτρίνα” της πόλης, κοντά στη παραλιακή ζώνη.

Η Σάσα Νικητού (αισθητικός) λέει: “Να καταλάβουν κάποιοι πως το Παλαιό Φάληρο δεν είναι από την οδό Ζησιμοπούλου και προς τα κάτω. Σε αυτή την περιοχή νιώθουμε αδικημένοι και θέλουμε να πιστεύουμε πως ο ερχομός του Ανδρέα Δούμα στην δημαρχία θ' αλλάξει πολλά, εμείς τον πιστεύουμε γιατί για χρόνια ολόκληρα τον νιώθουμε δίπλα μας”. Ίδια άποψη εκφράζει κι η Έφη Χατζάκη εργαζόμενη στo RELAX HOLLISTIC THERAPIESπου βρίσκεται επί της πλατείας.

Από κει και πέρα η ανυπόφορη -όπως λένε- κίνηση στη Λεωφόρο Αμφιθέας κι η αναγκαιότητα να βρεθεί χώρος να φτιαχτεί πάρκινγκ στην περιοχή τους είναι το νο1 ζητούμενο για τον κόσμο. Σε αυτή την άποψη συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα οι Σπυριδούλα Παπούλια (συνταξιούχος), Νίκος Δεληγιάννης (εστιάτορας), Ξενοφών Γρηγορέας (μαθηματικός), Νίκος Σωτηριάδης (επιδιορθωτής υποδημάτων), Γιώργος Νικολιάς (ιδ.υπάλληλος), Ουρανία Θέμελη (συνταξιούχος), Λένα Μητσέλη (συνταξιούχος), Τίνα Βικάλη (αισθητικός), Μερόπη Λάινα (συνταξιούχος), Κώστας Αναστασίου (γιατρός), Πέτρος Τσάνας (ελαιοχρωματιστής), Σπύρος Τσαρμπόπουλος (εκδότης) Σταύρος Κουρέντης (φοιτητής), Στέλλα Πανάγου (ιδ.υπάλληλος), Μάνος Νιφλής (ξενοδοχοϋπάλληλος), Φάνης Βατσινάς (συνταξιούχος), Λευτέρης Ψάρρας (έμπορος).

Η Μαρία Βασιλειάδου (ιδ.υπάλληλος) στάθηκε στα κακοφτιαγμένα πεδοδρόμια, ενώ η Μαρία Σταματιάδου (έμπορος) είπε πως οι κάδοι απορριμμάτων στην πλατεία μένουν εβδομάδες άπλυτοι με αποτέλεσμα η δυσοσμία (ειδικά όταν “σφίγγουν” οι ζέστες) να είναι ανυπόφορη.

Από το ανθοπωλείο του Βλάσση και του Δημήτρη Μπαρμπάκη ειπώθηκε με παράπονο πως το πάρκο στην Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε ...σκυλότοπο όπου οι γονείς το διπλοσκέφτονται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν μιας και περιττώματα ζώων είναι διάσπαρτα παντού, για βρώμικες πλατείες έκανε αναφορά κι η Κυριακή Χελιώτη (συνταξιούχος).

Ο Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος (έμπορος) είναι πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, το ίδιο ο Στέφανος Ηλιάδης (συνταξιούχος( και η Βασιλική Φέκρη (συνταξιούχος).

Η φωτογράφος Αγγελική Καραδήμου τονίζει πως θα ήθελε να φτιαχτεί ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος. Καίτη και Νίκος Αργυρός (ελεύθεροι επαγγελματίες) τονίζουν πως πέριξ της πλατείας Ντάβαρη πρέπει να “ξαναπεραστούν” με τσιμέντο δρόμοι και πεζοδρόμια, αφού όταν βρέχει γλιτσιάζουν εύκολα κάτι που εγκυμονεί κινδύνους: “Έχω δει μέχρι και τρεις μοτοσυκλετιστές να πέφτουν κάτω από τις μηχανές τους μέσα σε διάστημα μιας ημέρας, για να μην αναφέρουμε τα ατυχήματα με πτώσεις ηλικιωμένων ανθρώπων” υπογραμμίζει η κυρία Αργυρού.