Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Οι Παλαιοφαληριώτες μας μίλησαν για ακτιβισμό, φιλανθρωπίες, εμπορικούς δρόμους, πάρκινγκ, (ανυπόφορη) κίνηση στη Λεωφόρο Αμφιθέας και διοργάνωση ποικίλων δράσεων, απαντώντας μας στο τι θα έκαναν αν ήταν δήμαρχοι για μια ημέρα...

«Θα θέλαμε τον Δήμο πιο κοντά στον πολίτη με οργάνωση μαζικών, ποικίλων δραστηριοτήτων»
  • 04 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Οι Παλαιοφαληριώτες μας μίλησαν για ακτιβισμό, φιλανθρωπίες, εμπορικούς δρόμους, πάρκινγκ, (ανυπόφορη) κίνηση στη Λεωφόρο Αμφιθέας και διοργάνωση ποικίλων δράσεων, απαντώντας μας στο τι θα έκαναν αν ήταν δήμαρχοι για μια ημέρα:   

Η Γιώτα Μπότου (δασκάλα ρομποτικής) θα ήθελε τον Δήμο πιο διαδραστικό με τους κατοίκους της πόλης: «Θα μου άρεσε να έπαιρναν πρωτοβουλίες και να οργάνωναν μαζικές δράσεις, όπως π.χ τον καθαρισμό της παραλίας του Φλοίσβου από εθελοντές κάποιο Σαββατοκύριακο ή την διασκέδαση των κατοίκων με κάποια συναυλία.

Η Κατερίνα Δρόσου (ιδ.υπάλληλος) θα ήθελε διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε χορό, ζωγραφική, ραπτική.

Η Εύη Οικονόμου (γιατρός) αναφέρθηκε σε κακοτεχνίες στους δρόμους που επιδέχονται βελτιώσεων, η Σοφία Αλίτση (ιδ.υπάλληλος) θα ήθελε περισσότερο πράσινο και πιο οργανωμένες παιδικές χαρές και πάρκα, άποψη με την οποία συμφωνεί και η Έφη Στούρα (φοιτήτρια).    

Η Μαρία Ρουσσάκη (συνταξιούχος) δηλώνει ευτυχισμένη που μένει στο Κεντρικό Φάληρο («εδώ δεν έχουμε προβλήματα», λέει), ενώ η Πέγκυ Ρουσσάκη (γιατρός) αναφέρεται στα αυτοκόλλητα που "κρύβουν" τις πινακίδες σήμανσης, στη δυσκολία εύρεσης πάρκινγκ ειδικά τις απογευματινές ώρες και τους σπασμένους μηχανισμούς ανοίγματος των κάδων απορριμμάτων σε πολλούς δρόμους του δήμου.     

Ο Άρης Γλεντής (συνταξιούχος) αναρωτιέται τι θα γίνει με τα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν καθημερινώς τη Λ.Αμφιθέας:«Στη Νέα Σμύρνη φέρθηκαν έξυπνα, έχουν κόψει τη δίοδο μεγάλων φορτηγών, με αποτέλεσμα όλο το βάρος των Ι.Χ να το δέχεται η δική μας πόλη, σε σημείο πολλές φορές να παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Οι Δήμητρα Μαίρου (έμπορος) Πόπη Χριστοφιλοπούλου και Σπύρος Ματζούκης (συνταξιούχος) αναφέρονται στην καθαριότητα, οι δύο τελευταίοι λέγοντας ότι ,ναι μεν, επιδέχεται βελτιώσεων, πλην όμως «να γίνουν κι οι πολίτες πιο υπεύθυνοι και καθαροί, κάτι που επαφίεται στην παιδεία και τις αξίες καθενός, αυτά είναι στοιχεία που κανείς δήμαρχος δεν μπορεί να τα…φυτέψει στο κεφάλι μας». Ο Σπύρος Κόκκορης (συνταξιούχος) προσθέτει πως η Λ. Αμφιθέας και η Αγία Βαρβάρα είναι πιο βρώμικες σχετικά με το κέντρο του δήμου.

Ο Παναγιώτης Σιέρας (συνταξιούχος) αναφέρεται στο παράνομο παρκάρισμα πάνω σε διελεύσεις αναπήρων και κεντρικά σημεία της πόλης που δυσκολεύουν την κυκλοφορία, λέγοντας πως θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα καταπολεμούσε, γνώμη που συμμερίζονται κι οι Γιάννης Τηλός (ηλεκτρολόγος) Γιώργος Κούμας (λογιστής), Αθηνά Μακροντίκου (οικιακά).

Ο Αριστομένης Πολυχρονιάδης (συνταξιούχος) κι η Ειρήνη Ζερβού (οικιακά) λένε πως υπάρχει πρόβλημα στο κεντρικό Φάληρο με τα περιττώματα των κατοικιδίων.

Η Στέλλα Λαβδάκη (ιδ. υπάλληλος) θεωρεί πρόβλημα το γεγονός πως η πόλη δεν «κρατά» τη νεολαία της που βγαίνει να διασκεδάσει σε άλλες περιοχές ή «τιμά» μόνο τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Ο Δημήτρης Καλαντζής (ελ. επαγγελματίας), θα ήθελε περισσότερες φιλανθρωπικές δράσεις από το Δήμο και σπουδή να μοιράζονται μερίδες φαγητού σε άστεγους και άπορους.

Η Δέσποινα Βαλσαμίδου (ιδ.υπάλληλος) λέει πως θα έφτιαχνε μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ -αλά Νέα Σμύρνη-ώστε ν' «αναπνεύσουν» τα μαγαζιά που ενώ βρίσκονται σε περιοχή «φιλέτο» της πόλης, εντούτοις δεν κάνουν τους τζίρους που περιμένουν αφού οι δημότες επιλέγουν να πάνε σε άλλες περιοχές που γνωρίζουν ότι θα βρουν ευκολότερο πάρκινγκ.

Η Δέσποινα Κεφαλά (συνταξιούχος) αναφέρει πως κάτι πρέπει να γίνει με τα εγκαταλειμμένα Ι.Χ  κι η Αντωνίνα Λεκατσά (συνταξιούχος) τονίζει πως παρότι η αγορά βρίσκεται σε καλό σημείο εντούτοις λείπουν τα μεγάλα brands από τα μαγαζιά, με αποτέλεσμα τη μείωση της εμπορικής κίνησης. «Μετά τις 10 το βράδυ τα πάντα στο Παλαιό Φάληρο νεκρώνουν», τονίζει.

Ο Βαγγέλης Παππάς (ναυτικός), ο Ανέστης Μπάφας (οδηγός) και ο Στέλιος Σουβλερός (μαθηματικός) θα έφτιαχναν δημοτικό πάρκινγκ, ενώ η Ελευθερία Διαμαντή (μαία), η Μαρία Κουμαριανού (συνταξιούχος), η Στέλλα Δούση (νηπιαγωγός) κι ο Γεράσιμος Αστίνος (συνταξιούχος) χαρακτηρίζουν ελλιπή τον φωτισμό.