Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Φωτισμός και αστυνόμευση στις...απομακρυσμένες περιοχές του Π.Φαλήρου, αερογέφυρες στην παραλιακή για τους έχοντες κινητικά προβλήματα οι πρώτες επιλογές των δημοτών.

«Αν είσαι γυναίκα και κυκλοφορείς μόνη κοντά στο ποτάμι όταν σκοτεινιάζει, ένα φόβο τον έχεις»
  • 04 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Φωτισμός και αστυνόμευση στις...απομακρυσμένες περιοχές του Π.Φαλήρου, αερογέφυρες στην παραλιακή για τους έχοντες κινητικά προβλήματα οι πρώτες επιλογές των δημοτών στις απαντήσεις τους σχετικά με το τι θα έκαναν αν γίνονταν δήμαρχοι της πόλης τους για μια μέρα.

Η Ιωάννα Μαυρίδη (ιδιωτικός υπάλληλος) εξέφρασε την ανησυχία της για την κυκλοφορία στην πόλη με το που πέσει το σκοτάδι: «Ειδικά αν είσαι γυναίκα και μένεις κοντά στο ποτάμι με το που αρχίσει να σκοτεινιάζει μια αγωνία για το τι συμβαίνει γύρω σου την έχεις».  

«Αν ήταν στο χέρι μου θα βελτίωνα την πρόσβαση στην παραλία στα άτομα με δυσκολία κίνησης, θα προσπαθούσα να δημιουργήσω αερογέφυρες, ώστε να τους διευκολύνω», μας λέει ο Γιάννης Γκέλης (κλινικός ψυχολόγος).

«Οι σχολικές εγκαταστάσεις στην Κοψαχείλα είναι παρατημένες στην τύχη τους, θα μπορούσε να τους γίνει ένα «λίφτινγκ» , λέει η Γεωργία Νικολουδάκη (κομμώτρια).

"Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω σε κάθε Δήμο, υπό αυτή την έννοια το ρέμα της Πικροδάφνης θα έπρεπε να ελέγχεται περισσότερο» αναφέρει η Νατάσα Κωνσταντινίδη (οικιακά), που προσθέτει ότι οι Αρχές πρέπει να εντείνουν τους ελέγχους τους στην παραλιακή ζώνη, όπου τις βραδινές ώρες εκτυλίσσεται εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.    

Η Κική Διονυσοπούλου έχει παράπονα από την αμέλεια του Δήμου να ασχοληθεί με τα βυτία κοντά στο Κοιμητήριο «που ειδικά το καλοκαίρι μυρίζουν έντονα», ενώ την καθαριότητα αναφέρουν ως πρώτο τους μέλημα οι Χρυσή Κερπεσιώτη (συνταξιούχος), Αφροδίτη Τσουρέλη (μαθηματικός), Δόμνα Ασέτη (συνταξιούχος), Δήμητρα Σταύρου (νηπιαγωγός), Γιώργος Αστράς (ιδ.υπάλληλος), Γιώργος Κατσινίκος (συνταξιούχος).

Κώστας Ροντής (μουσικός), Ανδρέας Κύρκος (υδραυλικός), Γιώργος Παρασχίδης (συνταξιούχος), Κώστας Λάμπρου (ιδ.υπάλληλος) υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη σπουδή για τα άτομα με κινητική προβλήματα, με αύξηση σε ειδικές ράμπες ΑμεΑ.

Η Χαρά Γιαννοπούλου (δικαστικός) πιστεύει ότι η ζωή στο Π. Φάληρο θα γινόταν ευκολότερη αν γινόταν μισθώσεις γης στη θάλασσα, υπογειοποίηση της παραλιακής, αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου ως μαγαζί εστίασης και ανάπλαση της όχθης στο ρέμα της Πικροδάφνης.      

Ο Σταύρος Σταυρίδης (συνταξιούχος) μας αναφέρει την ενόχλησή του για το παράνομο παρκάρισμα στην πόλη κάτι που σύμφωνα με τη γνώμη του ενισχύει την αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικής αστυνομίας. Το κυκλοφοριακό και την δυσκολία ανεύρεσης πάρκινγκ μας ανέφεραν Ελένη Πακίδου (οικιακά), Ρόζα Τσέτη (δασκάλα), Γιάννης Ασπής (οδηγός), Ρένα Ηλιάδη (συνταξιούχος), Χρύσα Ροδάνθη (συνταξιούχος).  

Η Χρύσα Καμπαναράκη (συνταξιούχος) θεωρεί επικίνδυνη την πεζοπορία εντός πόλης, ειδικά στα σημεία που οι ρίζες των δέντρων έχουν "φουσκώσει" με αποτέλεσμα να «σηκώσουν» τα πεζοδρόμια, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για όσους δεν προσέχουν και φυσικά τους ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας. Ίδια άποψη έχουν Αρτεμις Κώνστα (νηπιαγωγός), Αντώνης Σεπαρντάς (ιδ.υπάλληλος), Αρετή Κανά (συνταξιούχος), Γιάννης Αθανασίου (φοιτητής),  Χριστίνα Τρέσου (οικιακά).