Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Οι Φαληριώτες μας απάντησαν στην ερώτηση τι θα έκαναν αν αναλάμβαναν τις τύχες της πόλης, μιλώντας για τα "αγκάθια" που ταλανίζουν την καθημερινότητά τους.

«Το θέμα δεν είναι να ρωτάμε πριν τις εκλογές μα να πράττουμε όσο κατέχουμε τα αξιώματα»
  • 02 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο κόσμος του Παλαιού Φαλήρου που ρωτήθηκε την Δευτέρα 1.4.2019 τι θα άλλαζε στην πόλη άμα είχε εκείνος του χρίσμα του δημάρχου τοποθετήθηκε για μια σειρά προβλημάτων που κατά τη γνώμη του επιδέχονται βελτίωσης, όπως τις ράμπες για ΑμεΑ, τα σχολικά κτίρια, την παραλία του Φλοίσβου.

Η Λίτσα Μυλωνά (οικιακά) ανέφερε πως ο χώρος μπροστά από την παραλία έχει αφεθεί στην τύχη του με συνέπεια να δυσκολεύεται να πάει για κολύμπι.

Με την προηγούμενη συμφώνησε ο Κώστας Συκιώτης (ναυτικός) που είπε πως θα πρέπει να ελεγχθεί καλύτερα ο χώρος: «Σε μια από τις λίγες «ελεύθερες» παραλίες, ο δημότης Παλαιού Φαλήρου έχει δύσκολη πρόσβαση, αφενός λόγω μη επαρκούς καθαριότητας, αφετέρου γιατί την ώρα που θα επιλέξει να κολυμπήσει θα δει το χώρο ασφυκτικά γεμάτο από αλλοδαπούς».    

Ο Δημήτρης Παπαδάκης (ανθοπώλης) υπογράμμισε πως οι άρχοντες της πόλης πρέπει να είναι συνεχώς σ’ επαγρύπνηση και να μην δραστηριοποιούνται μόνο σε προεκλογική περίοδο. «Σημασία έχει να γίνεται διάλογος με τον κόσμο όταν είσαι στην εξουσία και να μην λησμονείς τον λάβεις το χρίσμα. Είμαι 31 χρόνια στην πιάτσα, γνωρίζω πως παίζεται το παιχνίδι, κρίνεσαι διαρκώς και καθημερινά»…

Ο Αγγελος Λιάτης (τραπεζικός) τόνισε πως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για καλύτερες σχολικές εγκαταστάσεις: «Προσωπικά θα σκεφτόμουν να βγάλω και μαθητικές κάρτες στα παιδιά, μιας και παρατηρούμε το φαινόμενο να μπουκάρουν στις εγκαταστάσεις εξωσχολικά άτομα τα οποία με το έτσι θέλω κλείνουν τις πόρτες, πραγματοποιώντας καταλήψεις άνευ λόγου κι ουσίας». Πρόσθεσε πως θα του άρεσε η ιδέα το πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος» να μετατραπεί σε πολυτελή χώρο εστίασης, ίδια γνώμη εξέφρασαν Αρετή Κασίμα (οικιακά) και Γιώργος Κοσμάς (ελ.επαγγελματίας).

Ο Γιάννης Σαραντιάδης (ιδ.υπάλληλος) είπε πως αν ήταν στο χέρι του θ’ άλλαζε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που θέλουν να «σώσουν» την πόλη, παρότι αρκετοί εξ αυτών δεν γνωρίζουν το παραμικρό για το Φάληρο και τις γειτονιές του.

Ο Κοσμάς Φραγκουλίδης (συνταξιούχος) βρίσκει όμορφη την πόλη κι αν ήθελε να αλλάξει κάτι θα περίμενε τις βουλευτικές εκλογές ώστε να διαμαρτυρηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για το…πετσόκομμα της σύνταξής του.   

Αλίκη και Βικυ Δερτούζου (έμποροι υποδημάτων) βρίσκουν όμορφη την πόλη τους χωρίς σημαντικά προβλήματα συγκριτικά με άλλους δήμους, την ίδια άποψη μας εξέφρασαν Γιάννης Τουσάς (φοιτητής), Ειρήνη Σαουλίδου (μαθηματικός), Γιάννα Αρσένη (συνταξιούχος), Κώστας Πηλίδης (συνταξιούχος), Γιώργος Αντωνίου (συνταξιούχος).

Οι φαρμακοποιοί Πρόδρομος και Ειρήνη Ευθυμιάδου βρίσκουν κακοφτιαγμένα τα πεζοδρόμια της πόλης και θα ήθελαν καλύτερο φωτισμό , ενώ ο Τάσος Γεωργίου (εφοριακός) πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Π.Φαλήρου είναι η κίνηση και η δυσκολία εύρεσης πάρκινγκ.      

Η Χριστίνα Καραγιώργη (βοηθός φαρμακοποιού) εμφανίστηκε απογοητευμένη από την αδιαφορία: «Έχω απευθυνθεί στο Δημαρχείο για επικίνδυνους δρόμους που επιφέρουν συνεχώς τρακαρίσματα, για σπασμένους κάδους, για πεζοδρόμια που είναι κίνδυνος-θάνατος για άτομα με κινητικά προβλήματα, για ελλιπή ασφάλεια. Εισέπραξα μονάχα αδιαφορία κι είμαι πλήρως απογοητευμένη γιατί στη χώρα μου που πληρώνω φόρους αντιμετωπίζομαι σαν πολίτης εσχάτης κατηγορίας αφού δεν μπορώ να χαρώ τίποτα από τα φυσιολογικά πράγματα που θα έπρεπε να μου παρέχει, όπως ασφάλεια, δομές, καθαριότητα».

Ο Γιώργος Καραφωτιάς (αστυνομικός) θα ήθελε να πήγαινε το σκύλο του σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τετράποδα , ο Ιωάννης Κωστής (συνταξιούχος), η Γεωργία Δημητριάδου (συνταξιούχος), η Νίκη Ντάβρη (συνταξιούχος), ο Κώστας Καλουδάς (οδηγός ταξί) θα επιθυμούσαν περισσότερη δουλειά στον τομέα καθαριότητας, με τον Δημήτρη Καλούδη (ελ. επαγγελματίας)  να προσθέτει πως μονάχα η Αγίου Αλεξάνδρου είναι τακτοποιημένη.

Ο Λεωνίδας Παϊζής (συνταξιούχος) τονίζει πως η πρόσβαση στην παραλία είναι προβληματική και τα πεζοδρόμια χάλια, το ίδιο μας λέει η Ασπασία Κίνη (φυσικός), ο Μάριος Δρόσος (μουσικός) και η Βασιλική Λαουτάρη (οικιακά).          

Ο Αριστομένης Πολυχρονιάδης (συνταξιούχος) χαρακτηρίζει δύσκολη την κατάσταση στα πεζοδρόμια του κεντρικού Φαλήρου αφού τα κατοικίδια που κυκλοφορούν λερώνουν διαρκώς με αποτέλεσμα το περπάτημα των πεζών να είναι…προβληματικό.      

Τέλος η Ευτυχία Γαλανοπούλου (αρτοποιός) αναφέρθηκε στα μη καθαρισμένα φρεάτια μπροστά από το κατάστημά της αλλά και τους κάδους οι οποίοι είναι βρώμικοι και δεν καθαρίζονται: "Πήρα τηλέφωνο στο Δήμο και μου είπαν ότι τα φρεάτια είναι υποχρέωση του ΥΠΕΧΩΔΕ , ενώ για τους κάδους μου είπαν ότι έχουν έλλειψη προσωπικού"...