Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκλογές - Δελτία τύπου
Read

Ο διεκδικητής της δημαρχίας από τη Μ.Δευτέρα έως τη Μ.Τετάρτη επισκέφτηκε ξεχωριστά το Α, Β΄και Γ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου (στη πλατεία Ντάβαρη, στην Αγία Βαρβάρα και στην παραλιακή ζώνη) ώστε να μιλήσει από κοντά με τα περήφανα γηρατειά της πόλης...

Στα ΚΑΠΗ του Παλαιού Φαλήρου για ευχές και...λαμπάδες ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανδρέας Δούμας
  • 24 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Εκλογές - Δελτία τύπου
  • Εκδηλώσεις Παράταξης
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Πιστός στη συνήθειά του να μοιράζει πασχαλινές λαμπάδες τη Μεγάλη Εβδομάδα στα ΚΑΠΗ της πόλης-στη μνήμη των γονιών του, Βασιλείου και Μαρίκας- ο υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Ανδρέας Δούμας επισκέφτηκε και φέτος τα Κέντρα Προστασίας Ηλικιωμένων για να ευχηθεί σε όλους χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.

Ο διεκδικητής της δημαρχίας από τη Μ.Δευτέρα έως τη Μ.Τετάρτη επισκέφτηκε ξεχωριστά το Α, Β΄και Γ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου (στη πλατεία Ντάβαρη, στην Αγία Βαρβάρα και στην παραλιακή ζώνη) ώστε να μιλήσει από κοντά με τα περήφανα γηρατειά της πόλης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ανδρέας Δούμας έκανε δωρεά στους επισκέπτοντες τα ΚΑΠΗ τις λαμπάδες της Λαμπρής, δείχνοντας για μια ακόμα χρονιά το κοινωνικό του πρόσωπο, ανάλογες πράξεις έλαβαν χώρα προ εβδομάδων όταν αυτός και στελέχη της Παράταξής του επισκέφτηκαν τη Στέγη Θηλέων "Αγιος Αλεξανδρος" προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στα κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί.          

O Aνδρέας Δούμας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την άρτια λειτουργία των ΚΑΠΗ, στην δυνατότητα των κέντρων να κάνουν πιο "οικεία" την παραμονή των ηλικιωμένων στην Κοινότητα κι ότι συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτήν: περιβάλλον οικογένειας, γειτονιάς, φιλικού περίγυρου.

Φαινόμενα όπως η "ασυλοποιήση" και ο "ιδρυματισμός" και πολλές φορές η "κατάθλιψη", έκαναν επιτακτική την ανάγκη προστασίας και παραμονής της Τρίτης ηλικίας στον φυσικό της χώρο μακριά από τον απρόσωπο χαραχτήρα των Ιδρυμάτων κλειστής περίθαλψης και άλλης μορφής ασύλων.

Σήμερα τα ΚΑΠΗ έχουν εισέλθει δυναμικά στην ζωή των Τοπικών Κοινωνιών έχοντας καθιερώσει την παρουσία τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή όχι μόνο της λεγομένης Τρίτης ηλικίας αλλά του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, με τον υποψήφιο δήμαρχο να στέκεται στο πλευρό εργαζομένων και ηλικιωμένων.