Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκλογές - Δελτία τύπου
Read

Κάλεσμα ενότητας προς όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους από τον επικεφαλής του "Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο"

Όσα ειπώθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Παράταξης "Ολοι μαζί για το Π. Φάληρο"
  • 18 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Εκλογές - Δελτία τύπου
  • Εκδηλώσεις Παράταξης
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο Ανδρέας Δούμας στην προεκλογική του ομιλία στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Παράταξης "Ολοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο" χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του -που χωρίζεται σε πέντε τομείς- απευθυνόμενος ταυτόχρονα και στους επικεφαλείς των άλλων Παρατάξεων ζητώντας τους ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και χάραξη ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ σε ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

Ο Ανδρέας Δούμας με αυτή του την κίνηση φιλοδοξεί από την πόλη του να προκύψει η ενέργεια που θα στείλει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της ενότητας, της δημιουργίας, της αποτελεσματικής φροντίδας για την κοινωνία και την οικογένεια.  

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα είπε ενώπιον 500 συνδημοτών του ο υποψήφιος δήμαρχος:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, είναι προφανές, ότι ο ίδιος προσωπικά και η Παράταξη μας " Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο ",  σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Ωστόσο, αυτό το ευχαριστώ μου φαίνεται πως είναι λίγο... 

Γνωρίζετε καλά όλοι, ότι από το 1984, επί 35 χρόνια, υπηρετώ αυτή την πόλη, χωρίς  διακοπή, ακούραστα, αγόγγυστα...

Δεν σας κρύβω, ότι κάποιες  φορές, στις δύσκολες ώρες που όλοι μας περνάμε, αναρωτήθηκα, αν πράγματι, άξιζαν αυτά τα 35 χρόνια προσφοράς...

Αξιζε...

Βλέποντάς σας σήμερα εδώ, με βαθιά συγκίνηση και καθαρή καρδιά, λέω ΝΑΙ, άξιζαν και με το παραπάνω αυτά τα χρόνια, όπως θα αξίζουν και τα επόμενα, αυτά που μαζί θα βαδίσουμε, μέσα στην ευλογημένη πόλη μας, το Παλαιό Φάληρο....

Πραγματικά, άξιζε το καθημερινό ξύπνημα πριν χαράξει, πιάνοντας στον ύπνο τα κοκόρια, για να ακολουθήσει το ολοήμερο τρέξιμο, είτε με τα πόδια, είτε πάνω σε ένα μηχανάκι, καθημερινά ταξίδια σε όλη την πόλη,δίπλα σε κάθε δημότη.

Άξιζαν οι ατελείωτες ημέρες στο πάρκο Φλοίσβου, που για να διαμορφωθεί ήθελε  καθημερινή φροντίδα, γι αυτό πηγαίναμε συνεχώς μαζί με τον Δήμαρχο, είτε με υδροφόρα, είτε με βροχή και το προσέχαμε σαν τα μάτια μας, λες και μεγαλώναμε μωρό...

Θα μου επιτρέψετε εδώ, να απευθύνω  ένα ξεχωριστό "ευχαριστώ", στον δήμαρχο μας  Διονύση Χατζηδάκη.

Δράσεις στην πόλη

Συνεχίζω...

Άξιζε που έγινα κακός με πολλούς, για να απομακρυνθούν  από το Φάληρο 1200 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα,  έτσι όμως δημιουργήθηκαν 1200 θέσεις  στάθμευσης ,

χώρια τα έσοδα από την ανακύκλωση.

Θα το συνεχίσω αυτό το έργο, κι αυτή τη φορά θα δώσουμε θέσεις  στάθμευσης  για ΑΜΕΑ παντού, γιατί  στο Παλαιό Φάληρο, δυστυχώς,  υπάρχουν μόνο 2 θέσεις, αυτές έξω από τα ΚΕΠ.

Άξιζαν όλα...

-Τα εναλλακτικά σχέδια  για την καθαριότητα, με αποτέλεσμα  το Παλαιό Φάληρο να είναι καθαρό, ακόμα και όταν απεργούσαν οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.

-Ο καθαρισμός της Παραλίας με μηχάνημα κάθε εβδομάδα όλο το καλοκαίρι, και με συνεργεία όταν είχε νοτιά.

-Η επιμονή και ο αγώνας στον τομέα της Ανακύκλωσης, όπου μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διέθετε τρία (3) απορριμματοφόρα και 1000 κάδους, με αποτέλεσμα να πάρουμε την 1η θέση στον τομέα Ανακύκλωσης Αττικής,  και να κερδίσουμε  bonus 150.000 ευρώ , με τα οποία αγοράσαμε τρία(3) ανατρεπόμενα φορτηγά...

- Άξιζε η αναμόρφωση του Κοιμητηρίου, η συμπαράσταση στον άνθρωπο, στις δύσκολες στιγμές, στις δοκιμασίες των αποχαιρετισμών και των μνημονεύσεων...

-Άξιζε, που φέτος αντί για προεκλογικές φιέστες και πολυδάπανες πίτες, προσφέραμε στη "Στέγη Θηλέων, Άγιος Αλέξανδρος"  σίτιση για ένα μήνα, και το Πασχαλινό τραπέζι.

Όλα άξιζαν, όλα τα αξίζατε...

Γι αυτό και ως δήμαρχος, δεν θα αλλάξω τακτική.

Πάλι θα ξυπνώ χαράματα, πάλι θα καβαλάω το μηχανάκι για να βρίσκομαι όπου με χρειάζεται η πόλη και οι Φαληριώτες, γιατί επιθυμώ μέσα από την ψυχή μου,  να είμαι για εσάς, ο δήμαρχος της διπλανής πόρτας,

Ναι αυτό θέλω να είμαι…

Νέα εποχή

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο το σύγχρονο Εκλογικό μας Κέντρο.

Μαζί εγκαινιάζουμε και μια νέα εποχή, την εποχή των συνεργασιών για το "κοινό καλό" της τοπικής κοινωνίας.

Γι αυτό από την πρώτη στιγμή,  η επιδίωξη της Παράταξής μας, είναι η Ενότητα και η Συνεργασία των Παρατάξεων και προγραμματικός μας στόχος η ενοποίηση και η ισότιμη ανάπτυξη όλων των συνοικιών του Δήμου μας.

Βλέπετε ο Διονύσης Χατζηδάκης κατάφερε να ενώσει τις παρατάξεις σε ένα ψηφοδέλτιο.

Μετά από αυτόν , πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά οι Παρατάξεις μεταξύ τους.

Αυτή είναι η πρόκληση της νέας εποχής, και θεωρώ ότι με τις περισσότερες από 12 χιλιάδες ημέρες εμπειρίας μου στον Δήμο, μπορείτε να με εμπιστευθείτε  ως τον "καταλληλότερο δήμαρχο - εγγυητή της Συνεννόησης", την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Μόνο που αυτή η συνεννόηση πρέπει να γίνει από τώρα.

Για να αποφύγουμε, τις υπόγειες συναλλαγές για τον δεύτερο γύρο, για να διώξουμε από το Φάληρο την λογική "του πολιτικού μεροκάματου", για να μην μπουν κάποιοι στον πειρασμό, να παζαρέψουν έμμισθες θέσεις, για να συμμετέχουν σε μια σαθρή πλειοψηφία.

Πρωτοβουλία

Γι αυτό πήρα μια πρωτοβουλία.

Χθες απέστειλα  σε όλους τους συνυποψήφιους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, μια επιστολή που σας διαβάζω ευθύς αμέσως:

Επιστολή προς συνυποψηφίους

Αγαπητοί συνυποψήφιοι, 

μην εκλάβετε, σας παρακαλώ, την επιστολή μου ως πολιτικό τερτίπι, ως προεκλογικό τέχνασμα...

Ως παλαιότερος, εμπειρότερος όλων, με 35 χρόνια θητεία στα κοινά του Παλαιού Φαλήρου,

νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση μαζί, να σας καταθέσω  την ακόλουθη πρόταση:

  1. Γνωρίζουμε όλοι καλά, ότι την επομένη των εκλογών, ουδείς θα έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατανομή όλων των εδρών από τον πρώτο γύρο.
  2. Ο νέος δήμαρχος θα αναζητήσει συμμαχίες με άλλες παρατάξεις, με αβέβαια αποτελέσματα, όσον αφορά την παραγωγικότητα στην λήψη αποφάσεων.
  3. Γι αυτό, προτείνω ΤΩΡΑ, προεκλογικά, οι 10 παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές,

να αρχίσουν ένα ανοιχτό, δημόσιο διάλογο, στους κρίσιμους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, του Αθλητισμού και της Ασφάλειας, που αφορούν στην καθημερινότητα των οικογενειών μας, με διαδικασίες που θα ορίσουμε από κοινού, και με στόχο, να παρουσιάσουμε στους δημότες του Παλαιού Φαλήρου, ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα, και να εγγυηθούμε όλοι μαζί την υλοποίηση του,  στηρίζοντας στους τομείς αυτούς το νέο δήμαρχο, ανεξάρτητα από τον συσχετισμό δυνάμεων και εδρών.

Αγαπητοί συνυποψήφιοι, 

ο καθένας μας έχει τους στόχους του, τις θεμιτές του φιλοδοξίες...

Ας προσθέσουμε σε αυτές, άλλη μία, κοινή φιλοδοξία.

Να καταστήσουμε σε αυτές τις εκλογές, το  αγαπημένο μας Παλαιό Φάληρο,  μια πρωτοπόρα πόλη, που θα στείλει σε όλη την χώρα, το μήνυμα που οι Έλληνες έχουν ανάγκη όσο τίποτε άλλο:

Το μήνυμα της ενότητας, της μονιασμένης δημιουργίας, της αποτελεσματικής φροντίδας για την κοινωνία και την ελληνική οικογένεια.

με εκτίμηση και προσδοκία για την αποδοχή της πρότασής μου

Ανδρέας Δούμας

Επιδοκιμασία δια βοής 

Αν συμφωνείτε με αυτή την πρωτοβουλία, σας παρακαλώ να την επιδοκιμάσετε δια βοής, στέλνοντας εσείς, το μήνυμα της ενότητας, της συνεργασίας,  για το καλό της Πόλης και την κοινή ωφέλεια των οικογενειών της.

Είναι δύσκολη η υλοποίηση της πρότασης αυτής ;

Καθόλου.

Γιατί αφορά την συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής.

Γιατί δεν υπάρχει κάποιος που ασχολείται με τα κοινά και δεν θέλει να ασκεί Κοινωνική Πολιτική , που δεν θέλει να είναι αλληλέγγυος στους αδύνατους..

Στο Παλαιό Φάληρο,  πρέπει να δημιουργηθεί ένα μικρό Κράτος Πρόνοιας που θα σχεδιάζει μακροπρόθεσμες πολιτικές Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, στην βάση της αναδιανομής του πλούτου που παράγει η Πόλη.

Πρέπει να προσεγγίζουμε βέβαια το μικρό και αλληλέγγυο Κράτος Πρόνοιας, με όρους Πολιτικής και Οικονομίας, αλλά να το υλοποιούμε με συναίνεση, συνεργασία, με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, βαθιά κοινωνική συναίσθηση και άπλετη δημοκρατική νομιμοποίηση.

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν τι θα κάνουμε όλοι μαζί για την καθημερινότητα των οικογενειών κι ας θέσουμε υπόψιν των δημοτών, να μας κρίνουν από το υπόλοιπο Πρόγραμμά μας.

Γιατί ο καθένας πρέπει να βάλει σε δημόσια διαβούλευση, όχι την κοινωνική ψηφοθηρία,

-αλλά το Όραμα ,

-τις επεξεργασμένες προτάσεις του,

-την στρατηγική,

-τον τεχνοκρατικό ρεαλισμό,

-την κοστολόγηση των έργων

-και την διασφάλιση του κοινωνικό κεφαλαίου της Πόλης,

δηλαδή την συμμετοχή των ανθρώπων στην υλοποίηση του Προγράμματός του.

Πρόγραμμα 5 ενοτήτων

Σύντομα, πολύ σύντομα θα έχετε στα χέρια σας το Πρόγραμμα μας. Θα περιέχει 16 μεγάλες παρεμβάσεις σε όλο το Παλαιό Φάληρο, και  Θα στρέφεται γύρω από 5 άξονες

1ος άξονας

Θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με έργα υποδομών, που θα  ενοποιεί το Παλαιό Φάληρο, με ένα σχέδιο ισότιμης ανάπτυξης

του Κεντρικού Φαλήρου και της Παραλίας,

της Παναγίτσας,

της Αμφιθέας και

της Αγίας Βαρβάρας -  Κοψαχείλα

2ος άξονας

Βασικός στόχος  για εμάς, είναι η καθιέρωση ενός  ετήσιου Αθλητικού και Πολιτιστικού Φεστιβάλ, που θα αναδείξει το Παλαιό Φάληρο, σε ένα σύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού και θα το καταστήσει ως τον πιο αθλητικό Δήμο της χώρας

3ος άξονας

Η δημιουργία ενός πρωτοποριακού Ανοιχτού, Δημοτικού, Λαικού Πανεπιστημίου.

4ος άξονας 

Η οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη, με βάρος στη Νέα Οικονομία,  όπως ο ιατρικός Τουρισμός, ο εκπαιδευτικός - αθλητικός προορισμός, η ψηφιακή προώθηση των εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων της Πόλης

5ος άξονας   

Η σταδιακή υλοποίηση συνδεδεμένων ψηφιακών έργων, ώστε το Παλαιό Φάληρο να γίνει πόλη-παράδειγμα της Καινοτομίας, ένα σχέδιο της νέας εποχής, που θα  καταστήσει την τοπική κοινωνία, ιδιοκτήτη της Τεχνολογίας,  με την παντελή εξάλειψη του τεχνο – αναλφαβητισμού.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, το όραμα και οι μεγάλοι στόχοι, τα Προγράμματα προς όφελος της Κοινωνίας, ήταν πάντα αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας.

Γι αυτό είμαι ευτυχής, που το Όραμα μου για την Πόλη, τους 5 βασικούς άξονες που έθεσα,  όλα αυτά τα εμπιστεύθηκα, στους  συνεργάτες μου, τους πραγματικούς εργάτες του προγράμματός μας, οι οποίοι χωρισμένοι σε ομάδες, με βάση τις ιδέες και την τεχνογνωσία τους, επεξεργάζονται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που δεν θα αφορά μόνο την επόμενη τετραετία, αλλά πολλές επερχόμενες γενιές Φαληριωτών.

Επειδή δε, είμαι εθελοντής αιμοδότης 38 χρόνια, ΄γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το φρέσκο αίμα στον άνθρωπο.

Επειδή είμαι 35 χρόνια, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, γνωρίζω ότι η πολιτική χρειάζεται νέο αίμα…

Γι αυτό οι περισσότεροι από τους  υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους της παράταξης " Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο " είναι νέοι πολιτικοί, δυναμικοί, γεμάτοι όρεξη για δουλειά και προσφορά.