Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκλογές - Δελτία τύπου
Read

Η Παράταξη Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο" έδειξε την ευαισθησία της προσφέροντας μια μικρή βοήθεια στα κορίτσια που φιλοξενεί το Ιδρυμα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.

Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα κορίτσια της Στέγης Θηλέων "Αγιος Αλέξανδρος" από την Παράταξη
  • 02 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Εκλογές - Δελτία τύπου
  • Παράταξη
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Δούμα και των συνεργατών του στην Παράταξη «Ολοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο», αγοράστηκαν σήμερα Δευτέρα 1.4.2019 είδη πρώτης ανάγκης για τα κορίτσια που στεγάζονται στη Στέγη Θηλέων «Αγιος Αλεξανδρος» της πόλης.

Τον διεκδικητή της δημαρχίας του Παλαιού Φαλήρου συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Αλέξης Αναγνωστόπουλος, Μαρία Αργυροπούλου, Μαρία Ψωμιάδου, Πόπη Μεταξά, Νάνσυ Ασημάκη, σε αυτή την αξιέπαινη κίνηση που έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από την διευθύντρια του ιδρύματος, Έλενα Κόγια.

Σήμερα στη Στέγη (της οποίας ο ρόλος είναι η φιλοξενία, προστασία, διαπαιδαγώγηση, κοινωνική αποκατάσταση κοριτσιών κακοποιημένων, παραμελημένων, προερχόμενων από οικογένειες με διάφορα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα) φιλοξενούνται 14 κοπέλες  διάφορων ηλικιών .

Η Παράταξη πρόσφερε το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια της αξιοπρεπούς επανένταξης τους στην κοινωνία εξαιτίας της ασφάλειας που νιώθουν αλλά και της στοργής/φροντίδας που λαμβάνουν.

H Στέγη σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως οικονομικά αφού τα τεσσερα χρόνια δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, κάτι που δυσχεραίνει το πρόγραμμα βαρδιών και συνολικά την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και του κτιρίου.

Από τη στιγμή που η Περιφέρεια Αττικής έχει σταματήσει την επιχορήγηση στο φιλανθρωπικό Ιδρυμα δημότες, σύλλογοι και φορείς του δήμου συντηρούν ουσιαστικά τη Στέγη από το 2013. Χάρη στην ευσπλαχνία ιδιωτών, στις χορηγίες μεγάλων εταιρειών η Στέγη καταφέρνει να επιβιώνει σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς και να προσφέρει σε βασανισμένα παιδιά όλες εκείνες τις παροχές που αδυνατεί να τους δώσει η οικογένειά τους. 

Η κ.Κόγια ευχαρίστησε τον Ανδρέα Δούμα και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα παιδιά, άλλωστε τέτοιες ενέργειες είναι που οπλίζουν με δύναμη και θάρρος τους εργαζομένους και τα στελέχη της Στέγης προκειμένου να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.