Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βιογραφικό
Read

Ο Ανδρέας Δούμας όλα τα χρόνια της ζωής του κινείται στο Παλαιό Φάληρο αναπτύσσοντας κοινωνική, πολιτική, συνδικαλιστική δράση. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ηγηθεί του Παλαιού Φαλήρου ως δήμαρχός του.

Ο Ανδρέας Δούμας κάνει για δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου
  • 29 Μαρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Βιογραφικό
  • Βιογραφικά
  • Ανδρέας Δούμας
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο Ανδρέας Δούμας, ένας άνθρωπος γέννημα-θρέμμα του Παλαιού Φαλήρου είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές ως επικεφαλής της Παράταξης «Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο». Με 35 χρόνια υπηρεσίας στον Δήμο, με 1200 ημέρες εμπειρίας στα κοινά, αποτελεί την μέγιστη εγγύηση για την δύσκολη επόμενη μέρα. Όλες οι αποδείξεις, βρίσκονται στο βιογραφικό που ακολουθεί:    

Γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Με εκπαιδευτικές σπουδές επιπέδου ″MASTER″ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου ″INDIANAPOLIS″ διετέλεσε στέλεχος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και αποχώρησε το 2005, μετά από εθελούσια έξοδο.

Πολιτική και συνδικαλιστική δράση

Το 1976, με πρωτοβουλία του, ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου και εκλέγεται 1ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της.

Από το 1981, ασχολείται με τον συνδικαλισμό και εκλέγεται με την παράταξη της Ν.Δ. μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Ο.Τ.Ο.Ε.) και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (Ε.Κ.Α) λαμβάνοντας μέρος σε (8) οκτώ Συνέδρια.

Κοινωνική δράση

Υπήρξε εθελοντής για την Πόλη της Αθήνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Είναι εθελοντής αιμοδότης από το 1987.

Από το 2009 είναι υπεύθυνος του Δημοτικού Κοιμητηρίου και του Γραφείου Εγκτ/νων Οχημάτων.

Αυτοδιοικητική εμπειρία

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 κατέρχεται σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δ.Χατζηδάκη και εκλέγεται με 2500 ψήφους.

Το 1994 και το 1998 κατέρχεται ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΦΑΛΗΡΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και λαμβάνει το σημαντικό ποσοστό του 10% (μεταξύ 7 συνδυασμών) και δύο έδρες στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος σε θέματα Διοίκησης και Πολιτισμού το 1993-1994 με Δήμαρχο τον Γ.ΧΡΥΣΟΒΕΡΙΔΗ καθώς επίσης τα έτη 2007-2008, 2010-2011 και 2014-17 ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης με δήμαρχο τον Δ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Από το 1987 - 1992 εκλέγεται για τρείς συνεχόμενες θητείες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβολίου.

Από το 1986 έως και το 2010 κατέρχεται σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και εκλέγεται πρώτος σε ψήφους.

Άλλες δράσεις

Διετέλεσε Πρόεδρος του Κ.ΑΠ.Η. Παλαιού Φαλήρου και Β’Βρεφονηπιακού Σταθμού, της Δημοτικής Φιλαρμονικής και Χορωδίας, καθώς και Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών.

Το 1984 συμμετείχε ενεργά στον θεσμό των Συνοικιακών Συμβουλίων και εκλέγεται πρώτος σε αριθμό ψήφων Συνοικιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του 7ου Συνοικιακού Συμβουλίου.

Καταληκτικά, ο Ανδρέας Δούμας είναι άνθρωπος της δράσης, ταγμένος όλα τα χρόνια της ζωής του στην καλυτέρευση της ζωής στην αγαπημένη του πόλη. Το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει προκειμένου να ηγηθεί του Δήμου.