Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

Δημιουργία Αθλητικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης με Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους, με μεγάλη εμπειρία και γνώση σε θέματα αθλητισμού είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Αλέξης Αναγνωστόπουλος έχει 17 προτάσεις για την άνθηση του αθλητισμού στην πόλη
  • 08 Απρ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Αλέξης Αναγνωστόπουλος
  • Θέσεις - Προτάσεις
  • Αθλητισμός
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο Αλέξης Αναγνωστόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Παράταξη Ολοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο" καταθέτει τις προτάσεις του για τον αθλητισμό στην πόλη. Με την πλούσια εμπειρία του ως άνθρωπος των σπορ, γράφει για δημιουργία Αθλητικού Οργανισμού Νεολαίας, προσλήψεις καθηγητών φυσικής αγωγής, σύσταση ειδικών επιτροπών, εφαρμογή προγραμμάτων, θέσπιση διοργανώσεων, υποστήριξη των ΑμεΑ, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Οι προτάσεις του είναι οι ακόλουθες:   

Οι προτάσεις μου για τον αθλητισμό είναι οι εξής:

1. Δημιουργία Αθλητικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης με Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους, με μεγάλη εμπειρία και γνώση σε θέματα αθλητισμού αλλά και διακεκριμένους στον αθλητισμό πολίτες του Δήμου μας.

2. Εκπόνηση και εφαρμογή Κανονισμών λειτουργίας στους χώρους άθλησης του Δήμου μας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία, την καλύτερη εκμετάλλευση, την ασφάλεια των αθλουμένων, την προστασία των εγκαταστάσεων και την ουσιαστικότερη και δικαιότερη σε καταμερισμό χρήση τους από τους πολίτες και τα Σωματεία του Δήμου μας. Αυτό θα επιτευχθεί με τη θέσπιση κριτηρίων αλλά και ελέγχου εφαρμογής τους κατόπιν διαβούλευσης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων για την ορθή κατανομή των ωρών χρήσης τους. (π.χ. Με βάση τον αριθμό των εν ενεργεία Αθλητών του κάθε Σωματείου, τις διακρίσεις τους, τις εθνικές κλήσεις τους και την ιστορικότητά τους).

3. Θέσπιση ετήσιας αθλητικής ταυτότητας για τους Συλλόγους, τους Αθλητές αλλά και τους αθλούμενους σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα συμβάλλει πολυεπίπεδα στην αθλητική τους εξέλιξη.

4. Συνεργασία για προγραμματικές συμβάσεις, μελέτες και προγράμματα που θα τρέχουν με το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

5. Σύσταση Επιτροπής για τη διεκδίκησή τους με εφαρμογή του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου.

6. Προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής με συμβάσεις, έστω και ορισμένου χρόνου, για την προώθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη των προγραμμάτων λαϊκού μαζικού αθλητισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση σε όλους τους δημότες σε όλους τους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις του Δήμου μας.

7. Άνοιγμα των αθλητικών χώρων των σχολείων του Δήμου μας για τα παιδιά τις ώρες και μέρες που δεν λειτουργούν. Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΥΛΕΣ».

8. Εφαρμογή προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης για όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας στο Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΑΚ) του Δήμου μας (Ανοιχτό Κολυμβητήριο και μικρή πισίνα).

9. Θέσπιση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε ετήσια βάση που θα προσελκύσουν κάθε ηλικία (π.χ. τουρνουά Beach Volley στην παραλία του Μπάτη, βραδινός αγώνας δρόμου στο παραλιακό μέτωπο αλλά και στο πάρκο). Τέτοιες διοργανώσεις προσδίδουν ταυτότητα στην πόλη μας.

10. Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΠΑΚ αλλά και των σχολείων του Δήμου μας.

11. Εφαρμογή ενός προγράμματος αθλητικής καρδιολογίας για όλους τους αθλούμενους δημότες της πόλης μας.

12. Δημιουργία ποδηλατόδρομου στο μέτωπο της παραλίας.

13. Οργάνωση και ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού με διαχωρισμό του ερασιτεχνικού από τον επαγγελματικό, με δομική αξιολόγηση και ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

14. Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού ο οποίος αποτελεί δυναμικό οικονομικό επιχειρείν και αναπόσπαστη συνιστώσα των σύγχρονων κοινωνιών.

15. Υποστήριξη του αθλητισμού για ΑΜΕΑ μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα.

16. Θεσμοθέτηση της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ σε μεγάλους αγώνες των Σωματείων του Δήμου μας.
17. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής σε θέματα ενημέρωσης και υποστήριξης του αθλητισμού.