
«Υπήρξε ένα μακιαβελικό σχέδιο από την πλευρά του κ.Χατζηδάκη που αφορούσε τους συνδιεκδικητές της δημαρχίας, κ.κ Φωστηρόπουλο-Κατσέλη. Ο πρώτος ήθελε να εγκαταστήσει στο Δήμο δύο ομάδες δικών του ανθρώπων, μία πλειοψηφική και μία μειοψηφική , ώστε η μία να ελέγχει την άλλη κι ο κ. Χατζηδάκης όλους τους...
- 30 Μάι 2019
- Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
- Άρθρα
- Παράταξη
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Aνδρέας Δούμας, εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (29.5.2019) στην εκπομπή της Φραντζέσκας Σαβοργινάκη, στη συχνότητα του AΡT, αποδίδοντας στο νυν δήμαρχο, Διονύση Χατζηδάκη «μακιαβελικές μεθόδους» που οδήγησαν στην κατακόρυφη άνοδο του εκλογικού ποσοστού του Γιάννη Φωστηρόπουλου, την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Υπήρξε ένα μακιαβελικό σχέδιο από την πλευρά του κ.Χατζηδάκη που αφορούσε τους συνδιεκδικητές της δημαρχίας, κ.κ Φωστηρόπουλο-Κατσέλη. Ο πρώτος ήθελε να εγκαταστήσει στο Δήμο δύο ομάδες δικών του ανθρώπων, μία πλειοψηφική και μία μειοψηφική , ώστε η μία να ελέγχει την άλλη κι ο κ. Χατζηδάκης όλους τους. Παρότι ο κ.Χατζηδάκης φαινομενικά τηρούσε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους τέως συνεργάτες του, εμένα, τους κυρίους Φωστηρόπουλο, Κατσέλη και την κυρία Ανδρικοπούλου, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης υπογείως δρούσε υπέρ του κ.Φωστηρόπουλου. Ότι κι αν γίνει τη β΄ Κυριακή, το ποσοστό μας θα μας επιτρέψει να βάλουμε μπρος το πρόγραμμά μας για να πάρει το Παλαιό Φάληρο μπροστά».
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στους τομείς του προγράμματός του και τι προβλέπεται σε αυτό:
1ον, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, με τεχνοκρατική μελέτη ώστε οι παρεμβάσεις να μην αλλοιώνουν την ακτογραμμή της πόλης μας, με την αναδιοργάνωση και με νέο σχεδιασμό στις παραλίες Μπάτη-Έδεμ , ώστε να γίνουν οργανωμένες, αλλά όχι κλειστές πλαζ, με την κατασκευή Βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου και Αθλητικού κέντρου Ολυμπιακών αγωνισμάτων στην περιοχή Παλμύρα (στερεμένο λιμανάκι ψαράδων) που θα δώσει νέα διάσταση στην παραλία της πόλης μας, με τη δημιουργία Ποδηλατόδρομου και Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τροκαντερό, με την διεκδίκηση και αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης μαρίνας του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας.
2ον, η ανάληψη από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου της διαχείρισης και της χρήσης του Ταε Κβο Ντο, με στόχο να γίνει το Κέντρο του Ετήσιου Πολιτιστικού και Αθλητικού Φεστιβάλ που θα θεσπίσουμε, σε συνδυασμό με την η αποσυμφόρηση και η οριοθέτηση εκ νέου της λειτουργίας του ΔΑΚ.
3ον, η επέκταση των γραμμών του τραμ στην Αμφιθέας, μέχρι την παραλιακή, ώστε να βγάλουμε την Αγία Βαρβάρα από την "συγκοινωνιακή απομόνωση" και να την ενώσουμε με το παραλιακό μέτωπο
4ον, η αναβάθμιση της Αγίας Βαρβάρας σε 2ο Κέντρο της Πόλης, με κατασκευή επαγγελματικού Λυκείου, ίδρυση δημοτικού γυμναστηρίου και Υγειονομικού Σταθμού, πιλοτική λειτουργία του Ανοικτού, Λαϊκού, Δημοτικού Πανεπιστημίου στην Κοψαχείλα,
5ον, η αναβάθμιση της Αμφιθέας, με την πλήρη αλλαγή οδοφωτισμού στην Λεωφόρο Αμφιθέας, και την αποσυμφόρηση της πλατείας Ντάβαρη, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην έξοδο προς Ν.Σμύρνη,. και με την δημιουργία εκεί του 3ου ΚΕΠ, στο οποίο γιατροί θα συνταγογραφούν δωρεάν χωρίς το 10ευρω, που θα προσφέρει νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες, όπως την υπηρεσία "ΚΕΠ στο σπίτι" για ανήμπορους δημότες, βοήθεια σε εγκλωβισμένους δανειολήπτες από "κόκκινα δάνεια", σεμινάρια, σε νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, συμβουλές και ενημέρωση στους δημότες για προληπτικές εξετάσεις.
6ον, η κυκλοφοριακή τάξη στην Αγία Τριάδα και τη Ζησιμοπούλου, ενώ σε απόλυτη προτεραιότητα, θα αναπλάσουμε τα μοναδικά σκαλάκια της Αμφιθέας στο τέλος της Νηρηίδων, ώστε να αναδειχθεί σε μια πιάτσα συγκέντρωσης νεολαίας, σε μια περιοχή που αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς.
7ον, η μελλοντική πεζοδρόμηση τμήματος της Αγίου Αλεξάνδρου, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο τμήμα Φλοίσβος - Έδεμ, η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ με εξόδους προς την πόλη και ενός πολυόροφου πάρκινγκ επί της οδού Αιόλου, στο χώρο του παλιού κινηματογράφου.
8ον, η μετατροπή της πλατείας του Φλοίσβου, σε "πολιτισμική γέφυρα" που θα συνδέει το παρελθόν με το μέλλον, από τη μια με τη δημιουργία του Μουσείου των Χαμένων Επαγγελμάτων, του Μουσείου της Ιστορίας του Π.Φαλήρου και του Μικρασιατικού Πολιτισμού, κι από την άλλη με την δημιουργία ενός Ψηφιακού Πάρκου που θα εξαλείψει τον τεχνο-αναλφαβητισμό από την πόλη μας.
9ον, η ανάδειξη της περιοχής της Παναγίτσας σε Κέντρο του Μικρασιατικού Πολιτισμού, με δράσεις, bazzar και συναυλίες με μικρασιατικά ακούσματα στο ήδη πεζοδρομημένο τμήμα της Αχιλλέως,
10ον, η δημιουργία δημοτικού κυλικείου και η ενίσχυση του εργατικού δυναμικού του Κοιμητηρίου Ρέμα Πικροδάφνης.
Τέλος, ξεχωριστή θέση στο Πρόγραμμά καταλαμβάνει το Ρέμα της Πικροδάφνης, που θα γίνει η "Σταχτοπούτα" του Παλαιού Φαλήρου καθώς θα μεταμορφωθεί σε: μια πεζοδιαδρομή κατά μήκος του ρέματος, από την Αγίας Βαρβάρας έως τις εκβολές του ρέματος, μια πεζοδιαδρομή καθαρή, περιβαλλοντικά προστατευμένη, με σωστή μελέτη πρασίνου και διαμόρφωση των πρανών, με γεφυρωμένες και φωτισμένες όχθες που θα αναπλαστούν με ειδικά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον, μια πεζοδιαδρομή διανθισμένη με τέχνες του δρόμου, ποικιλία bazaar, υπαίθριες σκακιέρες.
Θεματικές ενότητες
Εκπαίδευση
Το σύνθημα μας είναι " Νοικοκυρεμένα, Ασφαλή Σχολεία, ανοιχτά στη Γνώση και την Κοινωνία..."
Πως διασφαλίζεται όμως αυτό; Το Πρόγραμμά μας προτείνει, το κονδύλι που δίνεται στο Δήμο ειδικά για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων, να το διαχειρίζεται απ΄ευθείας η σχολική επιτροπή με παράκαμψη της γραφειοκρατίας, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με ένα πρωτοποριακό, ευέλικτο σύστημα διαχείρισης 6 απλών βημάτων, μια επιδιόρθωση σε ένα σχολείο να γίνεται ακόμα και αυθημερόν. Η γνώση όμως δεν μπορεί να διαχέεται μόνο στα σχολεία. Γι αυτό θεωρούμε επιτακτική τη ίδρυση του Ανοικτού, Δημοτικού, Λαϊκού Πανεπιστημίου, με το οποίο θα επιτευχθεί η δια βίου επιμόρφωση όλης της τοπικής Κοινωνίας, με την μετάδοση της επιστημονικής γνώσης σε εκλαϊκευμένη μορφή.
Υγεία
Η …μαύρη αλήθεια είναι ότι οι Δήμοι προσφέρουν "φιλανθρωπικές ιατρικές υπηρεσίες", κυρίως στους άπορους, και αποτελούν τον παρία του ιατρικού συστήματος. Εμείς θα τολμήσουμε την δημιουργία στο Παλαιό Φάληρο, ενός Eνιαίου Kέντρου Πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας & Προαγωγής Υγείας, που θα εξοπλιστεί με ασθενοφόρο και με Κινητή Εξωτερική Μονάδα Υγείας, με πλήρη ιατρικό - διαγνωστικό εξοπλισμό , ώστε να επιτευχθεί η "υγειονομική ισότητα και ενοποίηση" όλων των γειτονιών, θα έχει στον πυρήνα του ένα σύγχρονο πολυϊατρείο που θα προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 20 ειδικότητες γιατρών, θα παρέχει δωρεάν λογοθεραπείες τώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τις καλύπτουν, θα διαθέτει ξεχωριστό "Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Υγείας" και όχι μόνο ...
Ασφάλεια
Η προστασία του πολίτη από την αυξανόμενη εγκληματικότητα απαιτεί ένα σχέδιο άμεσης υλοποίησης σε τρία επίπεδα:
- Άμεση επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, ένα αίτημα που απαιτεί όλος ο κόσμος
2.Τοποθέτηση ενός πυκνού δικτύου με κάμερες σε όλο το Παλαιό Φάληρο.
- Αύξηση του ηλεκτροφωτισμού με χαμηλό κόστος ( LED και χρήση ΑΠΕ), στο πλαίσιο του συνθήματος "ασφαλής είναι η φωτισμένη πόλη"
Η Δημοτική Αστυνομία θα είναι άρτια εκπαιδευμένη, θα οργανωθεί σε ξεχωριστά δημοτικά αστυνομικά τμήματα για κάθε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, θα κάνει ημερήσιες και νυχτερινές περιπολίες σε όλες τις γειτονιές, του Παλαιού Φαλήρου, και σε όλα τα σχολικά κτήρια, θα κάνει επί τόπου διαπίστωση καταγγελιών για χαλασμένα ή επικίνδυνα.πεζοδρόμια και θα ενημερώνει τις τεχνικές υπηρεσίες, θα επωμισθεί την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων (και απόσυρση αυτών), των ακατοίκητων οικήματων και των οικόπεδων - σκουπιδότοπων. θα αναλάβει την πάταξη του παραεμπορίου, θα προσφέρει βοήθεια σε ανήμπορους δημότες στο πλαίσιο της υπηρεσίας "ΚΕΠ στο σπίτι", και άλλες πολλές αρμοδιότητες.
Κοινωνική Πολιτική : Είμαστε υπερήφανοι για τις προτάσεις μας
Εμείς πιστεύουμε: ότι οι δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, πρέπει είναι ενσωματωμένες στον Προϋπολογισμό του Δήμου, να είναι δηλαδή αδιαπραγμάτευτες. Παράλληλα δε, θα δημιουργήσουμε το "Κοινωνικό Ταμείο του Παλαιού Φαλήρου" για να διευρύνουμε τους πόρους στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Προτείνουμε επίσης 10 άμεσα μέτρα για την 3η ηλικία και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα, Δεν γίνεται να αδιαφορούμε για την ψυχοκοινωνική υγεία της μοναχικής 3ης ηλικίας, και πρέπει να ντρεπόμαστε που δεν υπάρχει μια ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα , δεν γίνεται όλο το Φάληρο να έχει μόνο δύο θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ.
Να αγγίξουμε το δύσκολο θέμα της ανακύκλωσης
Η πόλη μας, παράγει περίπου 32.000 τόνους σκουπίδια σε ετήσια βάση (μισός τόνος ανά κάτοικο), για την υγειονομική ταφή των οποίων, ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει 2.3 εκατ.€ τη διετία 2019 - 2020 και 2εκατ. € κάθε χρόνο, από το 2021 και μετά Αυτό συμβαίνει γιατί ανακυκλώνουμε μόνο το 5-6% των απορριμάτων. Γιαυτό πληρώνουμε πολύ υψηλά δημοτικά τέλη. Στο Πρόγραμμά μας περιγράφουμε, πως μέσα σε 4 χρόνια δεν θα πληρώνουμε, αλλά θα εισπράττουμε από τα σκουπίδια,και τότε θα είναι εφικτή η δραστική μείωση των δημοτικών τελών.
Οικονομία
Η θέση μας είναι καθαρή. Είμαστε υπέρ της φορολογικής αποκέντρωσης, της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, και της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Πιστεύουμε ότι εάν τα έσοδα του Δήμου προέρχονται από άμεσα φορολογούμενους δημότες, ο δήμαρχος θα λογοδοτεί σε αυτούς για την οικονομική του πολιτική, πρέπει να δημιουργεί υποδομές Νέας Οικονομίας, να προσελκύει επενδύσεις, και να παράγει διαρκώς πλούτο για το καλό της κοινωνίας.
Πολιτισμός και αθλητισμός
Στο "Ταε κβο ντο" ως Κέντρο του Ετήσιου Πολιτιστικού και Αθλητικού Φεστιβάλ της Πόλης, θα στεγαστούν το "Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου " και ο "Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης" και μόνιμες πολιτιστικές δομές, όπως: Δημοτική θεατρική σκηνή & Θεατρικό Εργαστήρι, Εκθεσιακός χώρος Τεχνών, Δημοτική Σχολή Χορού, Eργαστήρια Τέχνης, Δημοτικό Ωδείο κλπ.
Φανταστείτε τι θα σημαίνει για το Παλαιό Φάληρο, αυτή η πολιτιστική ευθεία που θα ενώνει το "Ταε κβο ντο" με το "Νιάρχο". Στην αθλητική του χρήση, σε αρκετές αίθουσες του "Ταε Κβο Ντο" θα αναπτυχθεί μαζικός λαϊκός αθλητισμός για αθλήματα όπως Σκοποβολή, Ελληνορωμαική, Πυγμαχία, Ξιφασκία, Άρση βαρών, πολεμικές τέχνες. Στο ΔΑΚ επίσης, θα εκσυγχρονιστούν οι υποδομές,κυρίως για τα αθλήματα του στίβου, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τη "Μαθητική Ολυμπιάδα" που θα δοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Έχω κι άλλα πολλά να σας πω, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Τα κρατάω άλλωστε για την επόμενη Παρασκευή...
ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
Ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε ένα Παλαιό Φάληρο, που θα γίνει
-Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού και θα αναδειχθεί ως ο πιο αθλητικός Δήμος της Ελλάδας,
-θα εγκαθιδρύσει ένα μικρό και αλληλέγγυο Κράτος Πρόνοιας, θα είναι μια ασφαλής και φωτισμένη πόλη, θα αποτελεί κοιτίδα της δια βίου μάθησης,
-θα εξελιχθεί σε " Μητρόπολη του αθλητικού, εκπαιδευτικού και ιατρικού τουρισμού,
-θα γίνει οδηγός στο "Δίκτυο Υγειών Πόλεων",
-θα είναι θερμοκοιτίδα ανάπτυξης για τη Νέα Οικονομία, για τους νέους επιχειρηματίες, με καινοτόμες ιδέες,
-θα γίνει η πρώτη Καθαρή, Πράσινη Πόλη, που θα μειώσει τα δημοτικά τέλη, μέσω της ανακύκλωσης,
-ο πρώτος "Ψηφιακός Δήμος" που θα μηδενίσει το Ψηφιακό Χάσμα ανάμεσα στους δημότες του και
-θα αποκτήσει σύγχρονη Δημοτική Συγκοινωνία, που θα καταργήσει τις στάσεις και θα παραλαμβάνει τους επιβάτες από την πόρτα τους
-Σχεδιάζουμε το Παλαιό Φάληρο των Πολιτών, της Κοινωνικής Πλειοψηφίας με 4 τοπικά "δημοτικά" συμβούλια σε Κέντρο,Παναγίτσα, Αμφιθέα, Αγία Βαρβάρα-Κοψαχείλα, και μια "δημοτική αρχή Νέων και Εφήβων" που θα ανοίξει νέους δρόμους για τα παιδιά μας.
-Σχεδιάζουμε μια Δημοτική Αρχή "πρότυπο σύγχρονης διοίκησης", "πρότυπο ψηφιακής δημοκρατίας και επικοινωνίας του Δήμου με τους Πολίτες".