Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Αλεξάνδρου 13

210 98 48 335

Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο
Ανδρέας Δούμας

Ανδρέας
Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Read

"Ακόμα κι αυτοί που θεωρούσαν τις εκλογές περίπατο και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου "μαγαζί " τους θα προσχωρήσουν - κοντά βροντά - στην λογική της συνεργασίας για το Κοινό Καλό, για την ανάπτυξη της αγαπημένης πόλης μας, που είναι προικισμένη από τη Φύση και μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της, μια υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής"...

Ανδρέας Δούμας, ο δήμαρχος της διπλανής πόρτας, ο καταλληλότερος για τη μετά-Χατζηδάκη εποχή
  • 29 Μάι 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Όλοι μαζί για το Π.Φάληρο
  • Εκδηλώσεις - Ομιλίες
  • Εκδηλώσεις Παράταξης
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Σίγουρος για τον εαυτό του και την Παράταξή του εμφανίστηκε ο Ανδρέας Δούμας ενόψει της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης, στην κεντρική του ομιλία έξω από το εκλογικό του κέντρο, μια εκδήλωση που παρακολούθησαν εκατοντάδες Παλαιοφαληριώτες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με όπλο τη γνώση για τα προβλήματα της πόλης (σχεδόν 40 χρόνια στα κοινά είναι αυτά, με τον Διονύση Χατζηδάκη να λέει πως η αρωγή του σε σημαντικά ζητήματα όλα αυτά τα χρόνια ήταν καίρια, προσθέτοντας πως όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Ανδρέας Δούμας ήταν ο άνθρωπος που συχνά τον κατατόπιζε), ανέλυσε το (πλούσιο) πρόγραμμά του για το αύριο του Δήμου.

Ταυτόχρονα δεν δίστασε να "καρφώσει" όλους όσους τις τελευταίες εβδομάδες αρέσκονται σε πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση μοιράζοντας τίτλους, "δαχτυλίδια" κι εσχάτως...στοιχηματικές προβλέψεις για την επόμενη μέρα του Παλαιού Φαλήρου που ετοιμάζεται να μπει στη μετά-Χατζηδάκη εποχή του. Από την άλλη βέβαια, πιστός στο προεκλογικό του μότο, περί εγγύησης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην πόλη την επομένη των εκλογών, υπογράμμισε πως μόνο με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δύναται ο Δήμος να προχωρήσει με σταθερά βήματα στο μέλλον.  

Αλήθεια, ποιος μπορεί να είναι καταλληλότερος να διοικήσει την πόλη από τον άνθρωπο που από το 1986 έως και το 2010 κατέρχεται σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κι εκλέγεται πρώτος σε ψήφους;

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες μουσας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου που είστε απόψε εδώ. Σας ευχαριστώ που στηρίζετε εμένα και την Παράταξή μας, που αθροίζετε τη δυνατή φωνή σας με τη δική μας, για να ακουστεί παντού η εξής απλή αλλά και μεγάλη αλήθεια:

Για να γίνει καλύτερη η αγαπημένη μας πόλη, για να εμπνεύσουμε  τις επόμενες γενιές, πρέπει τώρα, να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ, να περάσουμε  στη μετα - Χατζηδάκη εποχή "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ"

Ακόμα περισσότερο όμως, σας ευχαριστώ για τον λόγο που ήρθατε. Είμαι σίγουρος ότι είστε εδώ, γιατί  χρόνια τώρα ήμουν πάντα δίπλα σας και  γνωρίζετε  ότι είμαι ένας από εσάςγιατί ξέρετε ότι το εννοώ, όταν λέω ότι θα είμαι ο "Δήμαρχος της Διπλανής Πόρτας", γιατί  πιστεύετε  πραγματικά ότι τα 35 χρόνια προσφοράς και εμπειρίας, ο πολιτικός πολιτισμός και η ενωτική μετριοπάθεια μου,  αποτελούν την εγγύηση, ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών, να είμαστε "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ".
 
Σας ευχαριστώ επίσης, που είστε τόσοι πολλοί, αλλά κυρίως γιατί ήρθατε αυθόρμητα. Δεν χρειάστηκε να σας πάρουμε τηλέφωνο  από  μυστικούς αριθμούς, να σας ξεγελάσουμε με μικροπολιτικά κι απύθμενα ψέμματα, για απόκρυφα χρίσματα, μαϊμού δημοσκοπήσεις και φομπιζού δαχτυλίδια. Δεν ήρθατε γιατί σας το επέβαλαν  "οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες, τα μεγάλα τζάκια του Παλαιού Φαλήρου". 
 
Είστε εδώ γιατί εκπροσωπείτε τις απλές και σοφές κοινωνικές οικογένειες όλης της Πόλης, από την Αγία Βαρβάρα ως την Αμφιθέα, από την Κοψαχείλα ως την Παναγίτσα,από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως την Παραλιακή.
 
Γιατί εσείς δεν είστε από "τζάκι", αλλά ούτε ποντάρετε στο  πολιτικό τζόκερ που κληρώνουν κάποιοι στο Φάληρο, και κάνουν κάθε εβδομάδα τζακ - ποτ προεκλογικών υποσχέσεων, διορισμών και πάσης φύσεως διευκολύνσεων, ως τα δήθεν αγαπημένα παιδιά της επόμενης κυβέρνησης. Θα ρωτήσετε "μα καλά, τώρα τα λες, μια ανάσα πριν ανοίξουν οι κάλπες;"
 
Ναι, τώρα τα λέω, κι αυτό μόνο και μόνο για να καταγραφούν στην πολιτική ιστορία του Παλαιού Φαλήρου. Γιατί ήταν συνειδητή επιλογή να μην αρθρώσουμε προεκλογικά, καταγγελτικό και υπαινικτικό λόγο, να μην οξύνουμε το κλίμα, και να μείνουμε συνεπείς στην στρατηγική  της ενότητας γιατί στο Παλαιό Φάληρο ταιριάζει μόνο ο πολιτικός πολιτισμός και όποιος τον προσβάλει, να είστε σίγουροι ότι θα το βρει μπροστά του.
 
Και θυμηθείτε αυτό που σας λέω. Ακόμα κι αυτοί που θεωρούσαν τις εκλογές περίπατο και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου "μαγαζί " τους θα προσχωρήσουν - κοντά βροντά - στην λογική της συνεργασίας  για το Κοινό Καλό, για την ανάπτυξη της αγαπημένης πόλης μας, που είναι προικισμένη από τη Φύση και μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της, μια υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής .
 
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες μου,  είναι προφανές και αυτονόητο, ότι το πολιτικό σύστημα στο Παλαιό Φάληρο δεν μπορεί να κινείται εσαεί στη σκιά του Διονύση Χατζηδάκη. Θα ήταν ανιστόρητο  βέβαια να τον προσπεράσουμεαλλά είναι απολύτως αναγκαίο να τον ξεπεράσουμε σε έργο και  σε όραμα.
 
Κανένας άλλωστε δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της κοινωνίας, της πολιτικής και της καθημερινής ζωής, μπορεί μόνο να παρέμβει με τις ιδέες, τη δράση και τους αγώνες του... Γι αυτό  προτιμήσαμε ως παράταξη αντί να καταγγέλλουμε, να αφοσιωθούμε στο Πρόγραμμά μας, να  επεξεργαστούμε ομαδικά τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να μπολιάσουμε με ρεαλισμό τα φιλόδοξα σχέδια μας, να εκλαϊκεύσουμε το Όραμά μας, να το κάνουμε χειροπιαστό. 
 
Το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε. Γιατί το Πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας δεν αφορά μόνο τις μεθαυριανές εκλογές. Αποτελεί  Παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές Φαληριωτών, στις οποίες πρέπει να αφήσουμε Δημοκρατικό Όραμα, Επεξεργασμένη  Στρατηγική, Δημιουργικές Προτάσεις και Ρεαλιστικά Τεχνοκρατικά Σχέδια για το μέλλον του Παλαιού Φαλήρου.
 
Είναι ένα Πρόγραμμα που κάθε μέρα το αγκαλιάζουν οι Φαληριώτες, κι αυτό μας γεμίζει με περηφάνια και συγκίνηση.  Δεν είναι τέλειο, είναι όμως ανοιχτόμυαλο και ειλικρινές. Δεν είναι παρθενογεννημένο, αλλά είναι πρωτοποριακό. Δεν εφευρίσκει τον τροχό, εμπεριέχει ωστόσο μια κουλτούρα παραγωγής λύσεων για τα προβλήματα της πόλης. Πάνω απ΄όλα όμως είναι ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι αποτελεί τη βάση της τοπικής συνεννόησης, που βάζει στο τραπέζι  της συνεργασίας και της προγραμματικής σύγκλισης Δεξιούς,Κεντρώους, Αριστερούς, όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, όλα τα νοικοκυριά του Παλαιού Φαλήρου.
 
Είναι ένα Πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι η επιμονή μου στην Ενότητα και τη Συνεργασία, δεν είναι κενό γράμμα, δεν είναι εύκολα και χαριτωμένα προεκλογικά λογάκια, που κατά βάθος κανείς δεν πιστεύει, την Ενότητα και τη Συνεργασία για το καλό της Πόλης  την πιστεύουμε και θα την υπηρετήσουμε.
 
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες μου, όπως είχαμε προαναγγείλει και στα εγκαίνια του εκλογικού μας Κέντρου, επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με 16 μεγάλες παρεμβάσεις  που θα  ενοποιήσουν το Παλαιό Φάληρο, ένα σχέδιο ισότιμης ανάπτυξης του Κεντρικού Φαλήρου και της Παραλίας, της Παναγίτσας, της Αμφιθέας και της Αγίας Βαρβάρας -  Κοψαχείλα.
 
Στο σχέδιο αυτό, μεταξύ άλλων προβλέπονται:
 
1ον,  η ανάπλαση του παραλιακού μετώπουμε τεχνοκρατική μελέτη ώστε οι παρεμβάσεις να μην αλλοιώνουν την ακτογραμμή της πόλης μας, με την αναδιοργάνωση και  με νέο σχεδιασμό στις παραλίες Μπάτη-Έδεμ , ώστε να γίνουν οργανωμένες, αλλά όχι κλειστές πλαζ, με την κατασκευή Βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου και Αθλητικού κέντρου Ολυμπιακών αγωνισμάτων στην περιοχή Παλμύρα (στερεμένο λιμανάκι ψαράδων) που θα δώσει νέα διάσταση στην παραλία της πόλης μας, με τη δημιουργία Ποδηλατόδρομου και Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής  στο Τροκαντερό, με την διεκδίκηση και αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης μαρίνας του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας. 
 
2ον,   η ανάληψη  από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου της διαχείρισης και της χρήσης του  Ταε Κβο Ντο, με στόχο να γίνει το  Κέντρο του Ετήσιου Πολιτιστικού και Αθλητικού Φεστιβάλ που θα θεσπίσουμε, σε συνδυασμό με την  η αποσυμφόρηση  και η οριοθέτηση εκ νέου της λειτουργίας του ΔΑΚ. 
 
 3ον,   η επέκταση των γραμμών του τραμ στην Αμφιθέας, μέχρι την παραλιακή, ώστε να  βγάλουμε  την Αγία Βαρβάρα από την "συγκοινωνιακή απομόνωση" και να την ενώσουμε με το παραλιακό μέτωπο 
Αναβάθμιση
 
4ον,   η αναβάθμιση της Αγίας Βαρβάρας σε 2ο Κέντρο της Πόλης, με κατασκευή επαγγελματικού Λυκείου, ίδρυση δημοτικού γυμναστηρίου και Υγειονομικού Σταθμού, πιλοτική λειτουργία του Ανοικτού, Λαϊκού, Δημοτικού Πανεπιστημίου στην Κοψαχείλα, 
 
5ον,    η αναβάθμιση της Αμφιθέας, με την πλήρη αλλαγή οδοφωτισμού στην Λεωφόρο Αμφιθέας, και την  αποσυμφόρηση της πλατείας Ντάβαρη, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και  δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην έξοδο προς Ν.Σμύρνη,. και με την δημιουργία εκεί του 3ου ΚΕΠ, στο οποίο γιατροί θα συνταγογραφούν δωρεάν  χωρίς το 10ευρω, που θα προσφέρει νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες, όπως την υπηρεσία "ΚΕΠ στο σπίτι"  για  ανήμπορους δημότες, βοήθεια σε εγκλωβισμένους δανειολήπτες από "κόκκινα δάνεια", σεμινάρια, σε νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, συμβουλές  και ενημέρωση στους δημότες για προληπτικές εξετάσεις.  
 
6ον,   η κυκλοφοριακή τάξη στην Αγία Τριάδα και τη Ζησιμοπούλου, ενώ σε απόλυτη προτεραιότητα, θα αναπλάσουμε  τα μοναδικά σκαλάκια της Αμφιθέας στο τέλος της Νηρηίδων, ώστε να αναδειχθεί σε μια πιάτσα συγκέντρωσης νεολαίας, σε μια περιοχή που αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς.
 
7ον,    η μελλοντική  πεζοδρόμηση  τμήματος της Αγίου Αλεξάνδρου, με την προϋπόθεση  ότι θα προχωρήσουν η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο τμήμα Φλοίσβος - Έδεμ, η κατασκευή   υπόγειου πάρκινγκ με εξόδους προς την πόλη και ενός πολυόροφου πάρκινγκ  επί της οδού Αιόλου, στο χώρο του παλιού κινηματογράφου.
 
8ον,  η μετατροπή της  πλατείας του Φλοίσβου, σε "πολιτισμική γέφυρα" που θα συνδέει το παρελθόν με το μέλλον, από τη μια με με τη δημιουργία του Μουσείου των Χαμένων Επαγγελμάτων, του Μουσείου της Ιστορίας του Π.Φαλήρου και του Μικρασιατικού Πολιτισμού, κι από την άλλη  με την δημιουργία ενός Ψηφιακού Πάρκου που θα εξαλείψει τον τεχνο-αναλφαβητισμό από την πόλη μας.
 
9ον,   η ανάδειξη της περιοχής της Παναγίτσας σε Κέντρο του Μικρασιατικού Πολιτισμού, με δράσεις, bazzar και συναυλίες με μικρασιατικά ακούσματα στο ήδη πεζοδρομημένο τμήμα της Αχιλλέως,
 
10ον,   η δημιουργία  δημοτικού κυλικείου και η ενίσχυση του εργατικού δυναμικού του Κοιμητηρίου Ρέμα Πικροδάφνης. 

Τέλος, ξεχωριστή θέση στο Πρόγραμμά μας καταλαμβάνει το Ρέμα της Πικροδάφνης, που θα γίνει η "Σταχτοπούτα" του Παλαιού Φαλήρου καθώς θα μεταμορφωθεί σε: μια  πεζοδιαδρομή κατά μήκος του ρέματος, από την Αγίας Βαρβάρας έως τις εκβολές του ρέματος, μια  πεζοδιαδρομή καθαρή, περιβαλλοντικά προστατευμένη,  με  σωστή μελέτη πρασίνου και διαμόρφωση των πρανών, με γεφυρωμένες και φωτισμένες όχθες που θα αναπλαστούν με ειδικά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον, μια  πεζοδιαδρομή διανθισμένη με τέχνες του δρόμου, ποικιλία bazaar, υπαίθριες σκακιέρες. 
 
 
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες μου, πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να διαφωνήσει στην ανάγκη, οι γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου να αναπτύσσονται ισότιμα και να συγκροτήσουν ένα ενιαίο δήμο Παλαιού Φαλήρου; Προσωπικά απαντώ, Κανένας ! 
 
Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η ισότιμη ανάπτυξη ου Κεντρικού Φαλήρου και της Παραλίας, της Παναγίτσας, της Αμφιθέας και της Αγίας Βαρβάρας -  Κοψαχείλα, είναι το πρώτο θέμα στην προγραμματική σύγκλιση της επόμενης μέρας, αποτελεί την βάση κάθε συνεργασίας.
 
Εκπαίδευση
 
Ας προχωρήσουμε όμως.Ας μιλήσουμε για την Εκπαίδευση. Το σύνθημα μας είναι Νοικοκυρεμένα, Ασφαλή Σχολεία, ανοιχτά στη Γνώση και την Κοινωνία..."
 
Πως διασφαλίζεται όμως αυτό; Το Πρόγραμμά μας προτείνει, το κονδύλι  που δίνεται στο Δήμο ειδικά για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων, να το διαχειρίζεται  απ΄ευθείας η σχολική επιτροπή  με παράκαμψη της γραφειοκρατίας, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με  ένα πρωτοποριακό, ευέλικτο σύστημα  διαχείρισης   6 απλών βημάτων, μια επιδιόρθωση σε ένα σχολείο να γίνεται ακόμα και αυθημερόν. Η γνώση  όμως δεν μπορεί να διαχέεται μόνο στα σχολεία. Γι αυτό θεωρούμε επιτακτική τη ίδρυση του Ανοικτού, Δημοτικού, Λαϊκού Πανεπιστημίου, με το οποίο θα επιτευχθεί η δια βίου επιμόρφωση όλης της τοπικής Κοινωνίας, με την μετάδοση της επιστημονικής γνώσης σε εκλαϊκευμένη μορφή. 
 
Υγεία
 
 
Να μιλήσουμε τώρα για το κοινωνικό αγαθό της Υγείας. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι οι Δήμοι προσφέρουν "φιλανθρωπικές ιατρικές υπηρεσίες", κυρίως στους άπορους, και αποτελούν τον παρία του ιατρικού συστήματος. Εμείς θα τολμήσουμε την δημιουργία στο Παλαιό Φάληρο, ενός Eνιαίου Kέντρου Πρόληψης,  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας & Προαγωγής Υγείας,  που θα εξοπλιστεί με ασθενοφόρο και   με  Κινητή Εξωτερική Μονάδα Υγείας, με πλήρη ιατρικό - διαγνωστικό εξοπλισμό , ώστε να επιτευχθεί η "υγειονομική ισότητα και ενοποίηση" όλων των γειτονιών, θα έχει στον πυρήνα του ένα σύγχρονο  πολυϊατρείο που θα προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 20 ειδικότητες γιατρών, θα παρέχει δωρεάν λογοθεραπείες τώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τις καλύπτουν, θα διαθέτει ξεχωριστό "Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Υγείας"  και όχι μόνο ...  
 
Ασφάλεια 
 
Η προστασία του πολίτη από την αυξανόμενη εγκληματικότητα απαιτεί.ένα σχέδιο άμεσης υλοποίησης σε τρία επίπεδα:
 
1. Άμεση επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, ένα αίτημα που απαιτεί όλος ο κόσμος
 
2.Τοποθέτηση ενός πυκνού δικτύου με κάμερες σε όλο το Παλαιό Φάληρο.
 
3. Αύξηση του ηλεκτροφωτισμού με χαμηλό κόστος (  LED και χρήση ΑΠΕ), στο πλαίσιο του  συνθήματος "ασφαλής είναι η  φωτισμένη πόλη" 
 
Η Δημοτική Αστυνομία θα είναι άρτια εκπαιδευμένη, θα οργανωθεί σε ξεχωριστά δημοτικά αστυνομικά τμήματα για κάθε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, θα κάνει ημερήσιες και νυχτερινές περιπολίες σε όλες τις γειτονιές, του Παλαιού Φαλήρου, και σε όλα τα σχολικά κτήρια, θα κάνει επί τόπου διαπίστωση  καταγγελιών για χαλασμένα ή επικίνδυνα.πεζοδρόμια  και θα  ενημερώνει  τις τεχνικές υπηρεσίες, θα επωμισθεί την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων (και απόσυρση αυτών), των ακατοίκητων οικήματων  και  των οικόπεδων - σκουπιδότοπων. θα αναλάβει την  πάταξη του παραεμπορίου, θα προσφέρει βοήθεια σε ανήμπορους δημότες  στο πλαίσιο της υπηρεσίας "ΚΕΠ στο σπίτι", και άλλες πολλές αρμοδιότητες.
 
Κοινωνική Πολιτική : Είμαστε υπερήφανοι για τις προτάσεις μας
 
Εμείς πιστεύουμε: ότι οι δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, πρέπει  είναι ενσωματωμένες στον Προϋπολογισμό του Δήμου, να είναι δηλαδή αδιαπραγμάτευτες. Παράλληλα δε, θα  δημιουργήσουμε το "Κοινωνικό Ταμείο του Παλαιού Φαλήρου" για να διευρύνουμε τους πόρους στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 
Προτείνουμε επίσης 10 άμεσα μέτρα για την 3η ηλικία και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα, Δεν γίνεται να αδιαφορούμε για την ψυχοκοινωνική υγεία της μοναχικής 3ης ηλικίας, και πρέπει να ντρεπόμαστε  που δεν υπάρχει μια ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα , δεν γίνεται όλο το Φάληρο να έχει μόνο δύο θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ.
 
Να αγγίξουμε το δύσκολο θέμα  της ανακύκλωσης
 
Η πόλη μας, παράγει περίπου 32.000 τόνους σκουπίδια σε ετήσια βάση (μισός τόνος ανά κάτοικο) για την υγειονομική ταφή των οποίων, ο δήμος  θα κληθεί να πληρώσει 2.3 εκατ.€  τη διετία 2019 - 2020 και  2εκατ. € κάθε χρόνο, από το 2021  και μετά  Αυτό συμβαίνει γιατί  ανακυκλώνουμε μόνο το 5-6% των απορριμάτων. Γιαυτό πληρώνουμε πολύ υψηλά δημοτικά τέλη.  Στο Πρόγραμμά μας περιγράφουμε, πως μέσα σε 4 χρόνια δεν θα πληρώνουμε, αλλά θα εισπράττουμε από τα σκουπίδια,και τότε θα είναι εφικτή η δραστική μείωση των δημοτικών τελών. 
 
Ας μιλήσουμε τώρα για την οικονομία
 
Η θέση μας είναι καθαρή. Είμαστε υπέρ της  φορολογικής αποκέντρωσης, της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, και της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Πιστεύουμε ότι εάν τα έσοδα του Δήμου προέρχονται από  άμεσα φορολογούμενους δημότες,  ο δήμαρχος θα λογοδοτεί σε αυτούς για την οικονομική του πολιτική, πρέπει  να δημιουργεί υποδομές Νέας Οικονομίας, να προσελκύει επενδύσεις, και να παράγει διαρκώς πλούτο για το καλό της κοινωνίας.
  
Το αγαπημένο μου θέμα:  πολιτισμός και  αθλητισμός
 
Στο "Ταε κβο ντο"  ως Κέντρο του Ετήσιου Πολιτιστικού και Αθλητικού Φεστιβάλ της Πόλης, θα στεγαστούν  το "Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου " και ο "Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης" και μόνιμες πολιτιστικές δομές, όπως: Δημοτική θεατρική σκηνή & Θεατρικό ΕργαστήριΕκθεσιακός χώρος Τεχνών, Δημοτική Σχολή Χορού, Eργαστήρια Τέχνης, Δημοτικό Ωδείο κλπ.
 
Φανταστείτε τι θα σημαίνει για το Παλαιό Φάληρο, αυτή η πολιτιστική ευθεία που θα ενώνει το  "Ταε κβο ντο"  με το "Νιάρχο". Στην αθλητική του χρήση,  σε αρκετές  αίθουσες του "Ταε Κβο Ντο" θα αναπτυχθεί  μαζικός λαϊκός αθλητισμός  για αθλήματα όπως Σκοποβολή,  Ελληνορωμαική, Πυγμαχία, Ξιφασκία, Άρση βαρών, πολεμικές τέχνες. Στο ΔΑΚ  επίσης, θα εκσυγχρονιστούν οι υποδομές,κυρίως για τα αθλήματα του στίβου, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τη "Μαθητική Ολυμπιάδα" που θα δοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Έχω κι άλλα πολλά να σας πω, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Τα κρατάω άλλωστε για την επόμενη Παρασκευή...  
 
Καταθέτουμε το Πρόγραμμά μας και προσκαλούμε από την Δευτέρα, όλες τις  Παρατάξεις του συνταγματικού τόξου, σε συνεργασία  για την Επόμενη μέρα.
 
Απευθύνομαι προς τους συνυποψήφιους μου δημάρχους, και τους λέω ότι ήρθε η ώρα να μετρηθούμε με τις προκλήσεις των καιρών, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο άλμα προς το μέλλον.
 
Γνωρίζετε πλέον καλά τι πρεσβεύουμε: Ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε ένα Παλαιό Φάληρο, που θα γίνει  Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού και θα αναδειχθεί ως ο πιο αθλητικός Δήμος της Ελλάδας, θα εγκαθιδρύσει ένα μικρό και αλληλέγγυο Κράτος Πρόνοιας, θα είναι μια ασφαλής και φωτισμένη πόλη, θα αποτελεί κοιτίδα της  δια βίου μάθησης, θα εξελιχθεί σε " Μητρόπολη του αθλητικού, εκπαιδευτικού και ιατρικού τουρισμού, θα γίνει οδηγός στο "Δίκτυο Υγειών Πόλεων", θα είναι θερμοκοιτίδα ανάπτυξης για τη Νέα Οικονομία, για τους νέους επιχειρηματίες, με καινοτόμες ιδέες, θα γίνει η πρώτη Καθαρή, Πράσινη Πόλη, που θα μειώσει τα δημοτικά τέλη, μέσω της ανακύκλωσης, ο πρώτος "Ψηφιακός Δήμος" που θα μηδενίσει το Ψηφιακό Χάσμα ανάμεσα στους δημότες του και θα αποκτήσει σύγχρονη Δημοτική Συγκοινωνία, που θα καταργήσει τις στάσεις και θα παραλαμβάνει τους επιβάτες από την πόρτα τους
Σχεδιάζουμε το Παλαιό Φάληρο των Πολιτών, της Κοινωνικής Πλειοψηφίας με 4 τοπικά "δημοτικά" συμβούλια σε Κέντρο,Παναγίτσα, Αμφιθέα, Αγία Βαρβάρα-Κοψαχείλα, και μια "δημοτική αρχή Νέων και Εφήβων" που θα ανοίξει νέους δρόμους για τα παιδιά μας. 
 
Σχεδιάζουμε  μια Δημοτική Αρχή  "πρότυπο σύγχρονης διοίκησης",  "πρότυπο ψηφιακής δημοκρατίας και επικοινωνίας του Δήμου με τους Πολίτες". Για όλα αυτά ο ίδιος και οι συνεργάτες μου, δεσμευόμαστε και υπογράφουμε το Πρόγραμμά μας, ένας-ένας και όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο.

Απομένει τώρα η δική σας υπογραφή, η ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου και την Παράταξης μας, η ψήφος που θα αποδείξει ότι ήρθε η ώρα για δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους της διπλανής πόρτας...
 
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω δημόσια τους συνεργάτες μου για την σοβαρότητα που επέδειξαν στην επεξεργασία του προγράμματος, για την  αφοσίωση τους  στον έντιμο προεκλογικό μας αγώνα,για την  ακούραστη προσπάθειά τους, καθώς όργωσαν όλη την πόλη, έσπειραν το μήνυμά μας και την Κυριακή θα θερίσουν τον καρπό της δουλειάς τους ην ψήφο των Παλαιοφαληριωτών...