Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Ναταλία Γραμματοπούλου: Η δική μας υποψήφια, ο δικός σας άνθρωπος

Η φυσικοθεραπεύτρια Ναταλία Γραμματοπούλου, πιστεύει ότι μετά από 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, έχοντας βιώσει την χαρά της μητρότητας, είναι ώρα να θέσει εαυτόν στην διάθεση των συμπολιτών της , θέλοντας να προσφέρει το δικό της λιθαράκι σε μια πόλη που θα στηρίζει τα παιδιά της, έχοντας στο νου της εξαιρετικές ιδέες (κέντρο δημιουργικής απασχόλης για παιδιά, πάρα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές).        

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

Είναι 34 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών.

Το επάγγελμα της είναι φυσικοθεραπεύτρια, έχοντας ήδη εμπειρία 10 ετών.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ

"Μετά από τόσα χρόνια στην αγορά, πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσω στην διάθεση των συνδημοτών μου τις δεξιότητες μου και την μεγάλη θέληση να προσφέρω στα κοινά.

Είναι τιμή μου να συμμετέχω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και να συνεργαστώ ακόμη και με ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις, αντιλήψεις, αλλά με κοινό στόχο: Ένα Παλαιό Φάληρο σύγχρονο, δημιουργικό, που θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών του.

Έναν δήμο που θα στηρίζει επιτέλους τα παιδιά του.

Με διάλογο, διαβούλευση, διαφάνεια και λογοδοσία!

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!"

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Ο Δήμος μας θα μπορούσε να μεριμνήσει στην δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. 

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά και ευχάριστα τον ελεύθερο τους χρόνο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό.

Θα ορίζεται χρονική περίοδος που θα έχει το δικό της θέμα κι έτσι τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα συνδυάζουν δημιουργική απασχόληση με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρι που θα βασίζεται στην εκπαίδευση της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling), στο θεατρικό παιχνίδι, στην ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, στην ζωγραφική, στην προβολή παιδικών ταινιών, εμπλουτίζοντας τις επιλογές για την εποικοδομητική/διασκεδαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών της πόλης. 

Όλα αυτά με εκπαιδευτικές δράσεις που θα προάγουν τη δημιουργία και την ελευθερία της έκφρασης.

Θα ήταν ,επίσης, προς την σωστή κατεύθυνση η δημιουργία ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά. 

Πολλές χώρες το έχουν καθιερώσει από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα, έχοντας θέσει σαν κύριο στόχο την ενημέρωση των νεότερων και πλέον ευπαθών χρηστών του οδικού δικτύου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά, συμβάλλοντας στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Εμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει την διασκεδασή τους μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.

Τέλος, η ανακαίνιση των παιδικών χαρών του δήμου μας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο μυαλό μου.

keyboard_arrow_up