Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Μαριέττα Ρεμούνδου: Η δική μας υποψήφια, ο δικός σας άνθρωπος

Η καθηγήτρια ψυχολογίας, Μαριέττα Ρεμούνδου, γέννημα θρέμμα παλαιοφαληριώτισα, προβληματίζεται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγαπημένη της πόλη, προτείνοντας λύσεις στα ζητήματα υγείας/καθαριότητας για έναν πιο σύγχρονο δήμο.

Η σύσταση Δημοτικών Υγειονομικών Σταθμών, η αγορά αυτοκινήτων πρώτων βοηθειών (μέσω δωρεών, χορηγιών) και η κατ΄ ιδίαν ενημέρωση των κατοίκων για ανακύκλωση ή κάδου απορριμμάτων ανά οικία (όπως συμβαίνει στο εξωτερικό) είναι μερικές από τις σκέψεις της.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

Η οικογένειά της είναι γέννημα θρέμμα Παλαιοφαληριώτες όπως κι εκείνη που αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Παλ. Φαλήρου.

Σπούδασε Ψυχολογία στο DEREE Αμερικάνικο κολλέγιο στην Ελλάδα και απέκτησε το Διδακτορικό τίτλο (MPhil/PhD) από το πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.

Εργάζεται στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια Ψυχολογίας και ιδιωτεύει με πεδίο εφαρμογής ως νευροψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια.

Διατηρεί συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και δομές ψυχικής υγείας, όπου συμμετέχει σε εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, ομιλίες κι ερευνητικά πρωτόκολλα.

Έχει συμμετάσχει με προφορικές παρουσιάσεις και ομιλίες σε ανάλογα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια κι έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα.

Μια από της συνεργασίες της ήταν με το Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής και Πρόνοιας του Δήμου Παλ. Φαλήρου όπου εργάστηκε ως ψυχολόγος από το 2007-2009 και πιο πρόσφατα, σε εθελοντική βάση, από το 2017-2019 ενεργοποιήθηκε στην επιμόρφωση και ενημέρωση των Δημοτών και των οικογενειών για την άνοια, την δωρεάν αξιολόγηση των Δημοτών με μέτρηση της μνήμης όπως και στην διοργάνωση δύο ημερίδων στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την νόσο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών και των οικογενειών που φροντίζουν ένα μέλος με άνοια.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Σήμερα παρότι οι δήμοι αποτελούν τον παρία του ιατρικού συστήματος, η δική μου φιλοδοξία είναι να περάσουμε στο υποσυνείδητο του δημότη την ασφάλεια όσο βρίσκεται και περπατά στον Δήμο του.

Η φιλοδοξία της παράταξής μας για σύσταση Δημοτικών Υγειονομικών Σταθμών είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Δική μου πρόταση είναι ο Δήμος να έχει μια ομάδα άμεσης παρέμβασης, με την ύπαρξη ενός “τοπικού στόλου ΕΚΑΒ”. Να στελεχωθεί η πόλη με 2-3 ασθενοφόρα στην επικράτεια της όπου θα αντιμετωπίζουν περιστατικά στον Δήμο (ή & στους γείτονες).

Θα ήταν στην σωστή κατεύθυνση να υπήρχε “σύνδεση” με το ΕΚΑΒ, μέσω 3ψήφιου νούμερου όπου θα γινόταν διακομιδές στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το κόστος απόκτησης των νοσοκομειακών αυτοκινήτων είναι εφικτό να καλυφθεί από δωρεές, χορηγίες, ίσως και μέσα από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα ζητήματα υγείας και αλληλεγγύης, η πρόταση μου αφορά την ύπαρξη ενός επίσημου δικτύου εθελοντών που θα περνούν από συνεχή εκπαίδευση συνεχή.

-Δημιουργία ιστοσελίδας των ΚΑΠΗ για πρόσβαση σε ενημέρωση και τριψήφιο νούμερο για την άμεση χορήγηση πρώτων βοηθειών σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Πολιτιστική αναβάθμιση της ζωής μας

Πως θα δρομολογήσουμε την ποιοτική, πολιτιστική αναβάθμιση της δικής μας ζωής και των οικογενειών μας, με δράσεις κουλτούρας και πολιτισμού;

Οι προτάσεις μου:

- Δημιουργία πολιτιστικών/ιστορικών περιπάτων (tour) επί πληρωμή για τους επισκέπτες για αύξηση εσόδων. Αν το παραπάνω γίνει σε συνεργασία με τα σχολεία θα μπορεί να αποτελεί κι ένα χαρτζιλίκι για τους νέους που θα συμμετέχουν και θα ενισχυθεί έτσι κι η δραστηριοποίηση στον Δήμο τους.

-Σύνδεση με Εθελοντικές ομάδες (Πρόσκοποι), Φιλανθρωπικά Σωματεία κοκ για κοινές δράσεις.

Διάθεση και ιδέες υπάρχουν για να καταστεί το Παλαιό Φάληρο το πιο σύγχρονο κέντρο αστικού πολιτισμού της πρωτεύουσας.

Καθαριότητα

Το όραμά μας είναι να γίνει το Παλαιό Φάληρο πρότυπο “πράσινης” και καθαρής πόλης.

Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πέραν από την διαρκή επικοινωνία στους κατοίκους ότι ανακύκλωση, καθαριότητα, ανάπτυξη και περιβάλλον είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Επιδίωξή μου, η ύπαρξη περισσότερων κρουνών προς δημόσια πρόσβαση στο νερό.

Θα μπορούσαν ,επίσης, οι κάδοι απορριμμάτων να χρεώνονται ανά ΚΑΤΟΙΚΙΑ και να μελετηθεί αν γίνεται να μην βρίσκονται στους δρόμους (συμβαίνει χρόνια σε Αγγλία, Ελβετία π.χ).

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δοθεί κίνητρο από τον Δήμο, για αγορά ενός κάδου για κάθε οίκημα ή να υπάρξει έκπτωση στα δημοτικά τέλη για κάθε πολυκατοικία που θα κάνει αίτηση.

Μεγαλεπήβολο πλάνο μεν εκ πρώτης όψεως αλλά αποτελεί την καλύτερη λύση για την καταπολέμηση της ρύπανσης και την ατομική λήψη ευθύνης καθενός για την καθαριότητα του σπιτιού του).

Θετικά βήματα για την αναμόρφωση ων δημοσίων χώρων:

-Eπιδότηση για την αναμόρφωση πεζοδρομίων για πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

-Αναζήτηση αύξησης χώρων για πλατείες πρασίνου.

keyboard_arrow_up