Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Χαράλαμπος Καραγιαννίδης, ο δικός μας υποψήφιος, ο δικός σας άνθρωπος

Με καταγωγή από Πόντιους μαχητές που πολέμησαν τους Τούρκους πέντε ολόκληρα χρόνια από το 1915 ως το 1919, μένει με την οικογένειά του στο Παλαιό Φάληρο σχεδόν πέντε δεκαετίες και σε αυτό το διάστημα τα μάτια του έχουν δει πολλά. 
  
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε το 1953 στους Φιλίππους Καβάλας.

Προέρχεται από γενιά Πόντιων μαχητών, με τον παππού του να λαμβάνει μέρος σε ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων (1915-1919), πριν αναγκαστεί να φύγει από την πατρίδα του, λόγω των διωγμών που κορυφώθηκαν με την Μικρασιατική Καταστροφή.  

Το 1976 γνώρισε και νυμφεύτηκε την Παλαιοφαληριώτισσα, Ιωάννα Αδαμοπούλου.

Μεγάλωσαν τρία παιδιά (τον Γιώργο, την Κυριακή και τον Ευάγγελο), σήμερα χαίρονται ισάριθμα εγγόνια.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την Τυπογραφία (λινοτύπης στον ημερήσιο Τύπο, σε περιοδικά και σε άλλες εκδόσεις) ως το 1980.

Διορίστηκε στην προεδρία της Κυβερνήσεως, εργάστηκε ως το 2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και απασχολήθηκε στο ΦΕΚ με παράλληλα αντικείμενα (όπως διορθωτής, με κομπιούτερ, με λινοτυπία, ως χειριστής ντόκε-ντεγκ) μέχρι την συνταξιοδότησή του, μετά από 40 χρόνια δουλειάς.

Μένει στο Παλαιό Φάληρο από το 1975, σε αυτό το διάστημα λειτούργησε οικογενειακή ταβέρνα, ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης, αλλά και με το λαϊκό τραγούδι, με την συγγραφή στίχων, την ποίηση και την σφυριλάτιση/σκάλισμα μπρούτζινων πορτρέτων, ασχολίες που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να του δίνουν χαρά.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

"Κοιτάξτε με στα μάτια με εμπιστοσύνη για να καταλάβετε τον εσωτερικό μου κόσμο"!

keyboard_arrow_up