Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Άννα Ράθωση: Η δική μας υποψήφια, ο δικός σας άνθρωπος

Η Αννα Ραθώση, διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων, με αγάπη για το περιβάλλον, τα ζώα και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (θέμα που την ακουμπά προσωπικά αφού η μητέρα της έπεσε θύμα τροχαίου προ ετών) επικεντρώνει την σκέψη της στους τρόπους με τους οποίους το αγαπημένο της Παλαιό Φάληρο θα γίνει τόπος φιλικότερος προς τα ΑμΕΑ και πιο ανθρώπινος για τα αδέσποτα.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

Γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 18/06/1982.

Από τις πρώτες μέρες της ζωής της είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου.

Πήγε σχολείο στην πόλη μέχρι και το λύκειο.

Σπούδασε διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων κι έκανε την πρακτική της στην Αγροτική Τράπεζα.

Ασχολήθηκε με τις πωλήσεις σε διαφημιστικές εταιρείες, εργάστηκε σε πολυεθνική για 8 μήνες αναλαμβάνοντας το έργο του Κωστή Χατζιδάκη για την αναβάθμιση του ΕΦΚΑ, η τελευταία της εργασία ήταν στην ψηφιακή τράπεζα Viva bank.

Ήταν μέλος στο ΔΣ του συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η μητέρα της κατάγεται από εκεί κι ο σύλλογος αυτός ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των Ελλήνων που ήρθαν από την Αίγυπτο στη μητέρα πατρίδα.

Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2019, με την "Ελληνική Λύση".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ

"Είμαι κοινωνική, φιλόζωη κι αγαπώ το περιβάλλον. Μια θέση που θα μου ταίριαζε θα είχε να κάνει με την φροντίδα των αδέσποτων, του περιβάλλοντος, των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, για τα ΑμΕΑ (θέμα που με αγγίζει προσωπικά καθώς η μητέρα μου ανήκει σε αυτή την ομάδα μετά από τροχαίο) ενώ με αφορούν και τα πολιτιστικά δρώμενα".

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΑμΕΑ

Η "απελευθέρωση" των ραμπών κίνησης για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ είναι κάτι που με απασχολεί εντόνως τα τελευταία χρόνια κυκλοφορώντας στην πόλη μας.

Ο δήμος μας θα έπρεπε να επιμείνει φορτικά για την χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, ένα μεγάλης σημασίας έργο που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα, διαμορφώνοντας περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς κι εμπόδια για κάθε πολίτη.

Οι ράμπες για τους ανθρώπους ΑμΕΑ δεν είναι ελεύθερες στην πόλη, κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει.

Επιβάλλεται να ενημερωθούν οι δημότες ότι σε ανάλογα περιστατικά οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο.

Θα ήταν επίσης προς την σωστή κατεύθυνση η καταγραφή κάθε αστέγου στο δήμο και η δημιουργία μιας μικρής δομής (σε συνεργασία με το υπουργείο) για την επανένταξη τους στην κοινωνία.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Όπως είναι γνωστό οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση και (ε) την υιοθεσία τους.

Θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση αν υπήρχε ηλεκτρονική σήμανση για όλα τα ζώα, με ιδιοκτήτη αλλά και τα αδέσποτα.

Ειδικά για τα τελευταία θα ήταν καλό να υπάρχει (εκτός από την σήμανσή τους) και ο φάκελος τους για τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν και που χρειάζονται άμεσης αντιμετώπισης.

Να υπάρχει και στο Π. Φάληρο, όπως γίνεται στο εξωτερικό, ανά 300 μέτρα σακούλες μικρές για να μαζεύουν οι κηδεμόνες των οικόσιτων τα περιττώματα των κατοικίδιων.

Ευχής έργον να δημιουργούνταν ένα δημοτικό κτηνιατρείο - κλινική όπου οι φιλόζωοι θα μπορούν να πηγαίνουν τα ζώα τους σε περίπτωση ανάγκης, σε αργίες όπου οι κτηνίατροι είναι κλειστοί. Το κόστος της επίσκεψης θα υφίσταται αλλά θα είναι πιο χαμηλό.

keyboard_arrow_up